De 12de editie van het Leuvense DisABILITY filmfestival zal plaatsvinden van 9 tot en met 14 mei 2022

Rose staat in de deuropening met de deur op een kier. Haar hoofd rust tegen de deur.
Archief
Speel video
Todd Haynes - 2017

Wonderstruck

Regisseur: Todd Haynes Jaar: 2017 Speelduur: 117' Gesproken taal: Engels Subtitles: Nederlands Partners: Doof Vlaanderen

In Wonderstruck volgt de regisseur Todd Haynes twee dove kinderen die op zoek gaan naar hun vader en moeder. Rose is een doof meisje dat in 1927 naar New York trekt om er haar moeder te zoeken. Ben is een jongen die door een blikseminslag doof is geworden en 50 jaar na Rose in dezelfde Amerikaanse metropool op zoek gaat naar zijn vader. De twee verhaallijnen wisselen elkaar af en maken afwisselend gebruik van zwart/wit beelden en ingekleurde scenes. Wat de film opmerkelijk maakt – naast de puike acteerprestaties – is het feit dat er vaak gewerkt werd zonder dialogen. De beelden doen hun werk en zorgen ervoor dat je bij de film hoort, dat je in het verhaal wordt meegezogen.

Gratis inkom, reservatie verplicht

Vertoning

10 mrt. 2020 - 19:00 Provinciehuis Vlaams-Brabant Provincieplein 1, 3010 Leuven Bereken route Reserveer plaats

Andere films

DisABILITY Filmfestival 2021: Yes we cam! Wij filmen ook!

Onze werking

Kom alles te weten over onze manier van werkenHet disABILITY filmfestival wil de bestaande beeldvorming over personen met een handicap ter discussie stellen. Mensen met een handicap zijn niet altijd en overal afhankelijk. Hun leven kan niet herleid worden tot kommer en kwel. Vanuit deze overtuiging wil het festival een platform zijn van en voor mensen met een beperking om samen met anderen te pleiten voor een meer genuanceerde beeldvorming. Met de films, docu’s, lezingen en workshops die we organiseren, willen we een eerste stap in die richting zetten.

We helpen je graag verder

Heeft u een vraag voor ons?

Oeps!

Dit formulier lijkt ongeldig te zijn.

Succes!

We hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics