Tickets zijn beschikbaar!

Kortfilmcompetitie

Op vrijdag 19 april staat het festival vol verwachting klaar om je een bijzondere selectie korte films te presenteren, die allen strijden om een van de drie prijzen die we hebben voorbereid. Deze derde editie van de Kortfilmcompetitie belooft dit jaar een primeur te worden, want voor het eerst zal het evenement plaatsvinden in Cinema ZED!

Mis deze unieke kans niet om deel uit te maken van deze bijzondere ervaring, waar je tevens de gelegenheid hebt om enkele van de gepassioneerde filmmakers achter de geselecteerde films te ontmoeten.

Een diverse jury bestaande uit leden met uiteenlopende achtergronden (academici, nationale en internationale filmmakers, en vertegenwoordigers uit verschillende gehandicaptengemeenschappen), zal de eer toekennen aan de Beste Nationale Film en de Beste Internationale Film.

Naast het aanschouwen van de genomineerde films, krijg je ook de kans om je stem uit te brengen voor de kortfilm die volgens jou de Publieksprijs verdient.

En alsof dat nog niet genoeg is, is jouw toegangsticket voor de Kortfilmcompetitie inclusief een drankje aan onze bar na de feestelijke ceremonie. We nodigen je van harte uit om met ons mee te doen tijdens deze informele borrel, waar je in gesprek kunt gaan met mede-filmfans en samen de films en het festival kunt bespreken!

Dit zijn de leden van de professionele jury:

  • Stijn Coninx (1957) studeerde filmregie aan het RITCS en debuteerde als filmregisseur in 1987 met de komedie Hector. Hij is vooral bekend van zijn film "Daens", die in 1992 genomineerd werd voor een Academy Award voor Beste niet-Engelstalige Film. Tot zijn filmografie behoren verschillende biopics en televisieseries zoals "Het Peulengaleis". Hij was vakhoofd film aan het RITCS.
  • Mari Sanders (1988) is een filmregisseur. Zijn filmografie omvat zijn afstudeerfilm 'Rue Des Invalides', de korte film 'Sync', de bekroonde film 'Daan Durft' ('Go Daan Go') en zijn eerste documentaire '80% Ongeschikt', een komische documentaire over de voor- en nadelen van het ontvangen van een overheidsuitkering omdat je gehandicapt bent. Zijn persoonlijke visie op handicaps en het thema 'de eenzame reiziger die erbij probeert te horen' zijn terugkerende thema's in zijn films.
  • Elisabeth De Schauwer (1976) werkt sinds oktober 2000 aan de Vakgroep Bijzonder Onderwijs van de Universiteit Gent. Haar onderzoek richt zich voornamelijk op de invloed van handicaps op (pedagogische) relaties binnen educatieve en familiale contexten, en ze werkt nauw samen met organisaties om inclusief onderwijs te promoten. Handicaps zijn voor haar een sociaal geleefde categorie, gereproduceerd en in stand gehouden door politieke, historische, economische, religieuze, culturele en sociale structuren die het valide zijn bevoorrechten.
  • Kwinten Van Heden (1984) studeerde Taal- en Letterkunde (Nederlands-Frans) aan de KUL en ging meteen aan de slag als journalist voor het jongerenjournaal Karrewiet (Ketnet). Theater heeft altijd in zijn hart gezeten en na jarenlange ervaring in het opvoeren van toneelstukken volgde hij een theateropleiding bij Luca Drama. Hij speelde onder andere in zijn afstudeervoorstelling CruX, in de VRT-serie Thuis (als Stijn De Belder) en in regies van Joren Seldeslachts en Maarten Thomas Ketels.
  • Ans Jansens combineert haar liefde voor film en theater met haar ervaring als rolstoelgebruiker om inclusie na te streven van personen met beperking, met als focus de beeldvorming van deze groep in de audiovisuele media. Zo werkte ze reeds als medewerker Kijk Op Handicap bij GRIP vzw, waar ze onder meer een handboek voor mediamakers opstelde, en selecteerde ze een tijd mee het programma-aanbod van Ketnet dat ze onder andere op diversiteit screende. Ook vandaag geeft ze nog regelmatig advies aan de VRT en filmmakers omtrent dit thema en acteert ze zelf in een inclusief theatergezelschap genaamd ‘WeThePeople’, waarvan ze ook als voorzitter functioneert.

We helpen je graag verder

Heeft u een vraag voor ons?

Oeps!

Dit formulier lijkt ongeldig te zijn.

Succes!

We hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op.