Straat met kasseien. De eerste vier rijen kasseien zijn scherp, daarna wordt de foto wazig

DisABILITY Filmfestival
Cobbles & Stones

11-15 maart 2019

Tickets zijn gratis, reservatie verplicht

Introductie.

DisABILITY Film Festival

Van maandag 11 maart tot en met vrijdag 15 maart 2019 vindt de 9de editie van het Leuvense DisABILITY Filmfestival plaats. Dit jaar is onze slogan “Cobbles and stones”.

Kasseien en stenen zijn namelijk niet altijd een pretje voor personen met een handicap. Ze bezorgen rolstoelgebruiker kopzorgen en bemoeilijken het gebruik van de witte stok. Anderzijds roepen kasseien en stenen ook het beeld op van verzet en vakkundig opgeworpen barricades. Aan de hand van filmvertoningen, workshops en lezingen besteden we in deze 9de editie zowel aandacht aan de onderdrukking als het activisme van personen met een beperking.

Iedereen is van harte welkom om mee te genieten van de films, te participeren aan de workshops of te luisteren naar de lezingen en het debat.

Toegankelijkheids initiatieven

Persoonlijke assistent
Persoonlijke assistent
Audiodescriptie
Audiodescriptie
Tolk Vlaamse Gebarentaal
Tolk Vlaamse Gebarentaal
Begeleiding van en naar het station (in Leuven)
Begeleiding van en naar het station (in Leuven)
Assistent Dagelijks Leven
Assistent Dagelijks Leven
Rolstoel gebruik
Rolstoel gebruik

Praktisch

Alles wat je moet weten voor een geslaagde filmavond

De 9de editie van het Leuvense DisABILITY Filmfestival vindt plaats van maandag 11 maart tot en met vrijdag 15 maart 2019.

Let op: de filmvertoningen, workshops en lezingen starten vaak op een ander moment. Controleer dus het specifieke aanvangsuur en de precieze locatie waarop je wordt verwacht! Het Leuvense DisABILITY Fimfestival wordt georganiseerd op verschillende locaties. De openingslezing en openingsfilm op maandag vinden plaats in de Kinepolis Leuven. Alle overige vertoningen vinden plaats in het Provinciehuis Vlaams-Brabant. Het Leuvense DisABILITY Filmfestival is een gratis evenement. Je hoeft dus niet te betalen om een filmvoorstelling bij te wonen of deel te nemen aan een ander event. Omdat we slechts een beperkt aantal beschikbare plaatsen hebben, is reservatie wel verplicht. De organisatoren van het DisABILITY Filmfestival stellen alles in het werk om van het festival een toegankelijk initiatief te maken.

Bij het registreren voor een bepaalde voorstelling vragen we steeds of je van bepaalde toegankelijkheidsinitiatieven gebruik wenst te maken. Heb je zelf nog andere ideeën om de toegankelijkheid van het filmfestival te verbeteren, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen.

Via de Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer (MAV) van de provincie Vlaams-Brabant kunnen rolstoelgebruikers gratis vervoer aanvragen. Wie hiervan gebruik wil maken moet ten laatste 1 week op voorhand bellen naar het gratis nummer 0800/26990 of een mailtje sturen naar mobiliteitscentrale@vlaamsbrabant.be.

Groepsfoto in een fotostudio met Dieter Coppens en zeven deelnemers aan de eerste reeks van Down the road.

Nieuws

Onze laatste updates

  Gewaardeerde steun

  Onze partners

  We helpen je graag verder

  Heeft u een vraag voor ons?

  Oeps!

  Dit formulier lijkt ongeldig te zijn.

  Succes!

  We hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics