Tickets zijn beschikbaar!

Movie Poster Baghdad Messi
Speel video
Sahim Omar Kalifa - 2023

Baghdad Messi (Vertoning Antwerpen)

Regisseur: Sahim Omar Kalifa Jaar: 2023 Speelduur: 88 minutes Gesproken taal: Arabisch Subtitles: Nederlands (+Audiodescriptie) Partners: Thomas More Hogeschool

In 2024 landt het Leuvense DisABILITY Filmfestival voor het eerst in een andere provincie, namelijk de provincie Antwerpen.

Op uitnodiging van de Thomas More Hogeschool wordt de vertoning van de langspeelfilm Baghdad Messi ook georganiseerd op een van hun campussen.

De vertoning wordt voorzien van een nagesprek met Anke Vangenechten en Pieter Verstraete van het DisABILITY Filmfestival.

Hamoudi is een 10-jarige jongen uit Irak die een grote passie heeft voor voetbal en zijn idool Messi. Hij heeft een grote droom: ooit schitteren in de beroemde Champions League-wedstrijden. Hoewel Hamoudi fysieke uitdagingen kent omwille van een beenprothese, speelt hij samen met zijn vrienden en blijft hij vastberaden zijn droom najagen.

De titel "Baghdad Messi" is een knipoog naar Lionel Messi, de wereldberoemde voetballer. De film verkent thema's zoals doorzettingsvermogen, hoop en de kracht van dromen te midden van de uitdagende levensomstandigheden in Irak.

Inkom 6 euro, reservatie verplicht

Vertoning

07 mei 2024 - 19:30 Thomas More Hogeschool Campus National, Kronenburgstraat 62, 2000 Antwerpen Bereken route Reserveer plaats

Andere films

DisABILITY Filmfestival 2024: #Samenspel #Mixed

Het archief

Bekijk wat er vorige jaren te bezichtigen was

Het archief van een filmfestival is een verzameling van alle films die in voorgaande jaren zijn vertoond tijdens het festival. Het biedt mensen de mogelijkheid om de geselecteerde films van het verleden te bekijken en te ontdekken.

Bekijk het archief

We helpen je graag verder

Heeft u een vraag voor ons?

Oeps!

Dit formulier lijkt ongeldig te zijn.

Succes!

We hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op.