**NEWS** De inschrijvingen voor de kortfilmcompetitie zijn geopend! **NEWS**

Een groep mensen zit op trappen in de stad, op de muren achter hen staat grafitti. Ze kijken serieus.
Archief
Speel video
Jean-Marc Bourillon - 2020

Un projet fou

Regisseur: Jean-Marc Bourillon Jaar: 2020 Speelduur: 73' Gesproken taal: Frans Subtitles: Nederlands Partners: Museum Dr. Guislain

'On avait gagné avec un petit film, on voulait continuer...' Arnaud Garel is gepassioneerd door film, en werkte al een aantal jaar met de rest van zijn groep en begeleider Jean-Marc aan video's in hun atelier in het centre d'accueil thérapeutique in Vitry. Nadat ze enkele jaren geleden in de prijzen vielen met hun kortfilm 'Notre histoire', besloten ze dat afgelopen jaar gewoon opnieuw te doen met een langspeelfilm. Een ware tour de force, waarbij ze hulp kregen van een bevriende cameraman, regisseuse en andere artiesten - en onderweg zelf ook op vragen stootten. Kan je van een 'ziekte' spreken? Mag je ermee lachen?

'Un projet fou' is het logische vervolg op 'Notre histoire' - beiden zoeken naar een antwoord op de vraag 'kan dat wel, film maken als je een psychische kwetsbaarheid hebt?'. Het antwoord, in de vorm van een prachtige stukje cinema en de prijs voor beste langspeelfilm op het Festival international du film sur les handicaps, liet niet lang op zich wachten.

Gratis inkom, reservatie verplicht

Vertoning

5 mei 2021 - 16:30 Live stream online Live stream online Bereken route

Andere films

DisABILITY Filmfestival 2023: #Beyond staring #Het staren voorbij

Onze werking

Kom alles te weten over onze manier van werken

Het disABILITY filmfestival wil de bestaande beeldvorming over personen met een handicap ter discussie stellen. Mensen met een handicap zijn niet altijd en overal afhankelijk. Hun leven kan niet herleid worden tot kommer en kwel. Vanuit deze overtuiging wil het festival een platform zijn van en voor mensen met een beperking om samen met anderen te pleiten voor een meer genuanceerde beeldvorming. Met de films, docu’s, lezingen en workshops die we organiseren, willen we een eerste stap in die richting zetten.

We helpen je graag verder

Heeft u een vraag voor ons?

Oeps!

Dit formulier lijkt ongeldig te zijn.

Succes!

We hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics