Het nieuwe programma voor de 11de editie van het DisABILITY Filmfestival wordt 15 januari 2021 online gezet. Tickets zullen beschikbaar zijn vanaf 15 maart 2021!

Een man zit in een rolstoel met enorm dikke banden. Hij bevindt zich o phet strand en wordt voortgeduwd door iemand op blote voeten, met een zwarte korte broek en een witte T-shirt
Archief
Speel video
Nic Balthazar - 2012

Tot altijd - Woensdag 13 maart (19u)

Regisseur: Nic Balthazar Jaar: 2012 Speelduur: 119 minuten Gesproken taal: Nederlands Subtitles: Nederlands en Audiodescriptie Partners: MS-Vlaanderen

Tot altijd is gebaseerd op het leven van Mario Verstraete en toont de ups-and-downs van een groep vrienden die plots geconfronteerd worden met het feit dat bij één van hen Multiple Sclerose wordt vastgesteld. Ondanks de initiële moed en humor waarmee de groep vrienden op de ziekte reageert, moeten ze uiteindelijk toch nadenken over een menswaardig antwoord op de vele uitdagingen die de ziekte van Mario met zich mee brengt.

Gratis inkom, reservatie verplicht

Vertoning

13 mrt. 2019 - 19:00 Reserveer plaats

Waarom nu net deze film?

Het recht op leven en dood is een gevoelig thema en leidt vaak tot verhitte discussies tussen voor- en tegenstanders; discussies ook waar vaak geen eenduidig antwoorden te vinden zijn. Temidden van al dat woordelijk geweld vergeten we soms dat het gaat om mensen zoals u en ik. Het zijn die mensen - in al hun verschillende gedaantes - die we met deze film opnieuw centraal willen plaatsen. Mario Verstraete is één van hen. De verfilming van zijn leven grijpen we graag aan om in gesprek te gaan en na te denken over het perspectief dat het leven met een handicap biedt alsook de beperkingen die erbij komen kijken.

Andere films

DisABILITY Filmfestival 2020: Ways of belonging

Onze werking

Kom alles te weten over onze manier van werkenHet disABILITY filmfestival wil de bestaande beeldvorming over personen met een handicap ter discussie stellen. Mensen met een handicap zijn niet altijd en overal afhankelijk. Hun leven kan niet herleid worden tot kommer en kwel. Vanuit deze overtuiging wil het festival een platform zijn van en voor mensen met een beperking om samen met anderen te pleiten voor een meer genuanceerde beeldvorming. Met de films, docu’s, lezingen en workshops die we organiseren, willen we een eerste stap in die richting zetten.

We helpen je graag verder

Heeft u een vraag voor ons?

Oeps!

Dit formulier lijkt ongeldig te zijn.

Succes!

We hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics