Onze ticketsverkoop start op 1 februari 2024! Nog even geduld dus :-)

Een jongen met bruin haar in een oranje trui kijkt bezorgd opzij. De lucht is roze.
Archief
Speel video
Jerry Rothwell - 2021

The reason I jump

Regisseur: Jerry Rothwell Jaar: 2021 Speelduur: 82 minuten Gesproken taal: Engels Subtitles: Nederlands & Frans Partners: Autisme Vlaanderen

The reason I jump is een documentaire gebaseerd op het gelijknamige boek van Naoki Higashida, en een immersieve ontdekkingstocht van neurodiversiteit - getoond aan de hand van de ervaringen van non-verbale personen met autisme van over de wereld. De aantekeningen van Higashida over zijn eigen autisme, geschreven toen hij nog maar 13 was, worden gecombineerd met de verhalen van vijf jonge mensen. Op die manier worden heel wat stereotypes over autisme ontkracht: het is geen kwestie van genieën en idioten, maar een eindeloos spectrum van andere manieren om de realiteit te ervaren, die door de neurotypische wereld vaak weggefilterd worden.

Op die manier wordt een toegangspoort gecreëerd tot een overweldigend zintuiglijk universum, dat Higashida's boodschap krachtig overbrengt: het is niet omdat je niet kan spreken, dat je niks te zeggen hebt.

Inkom 5 euro, reservatie verplicht

Vertoning

12 mei 2022 - 19:30 Leuven Public Library (De bib Leuven Tweebronnen) Rijschoolstraat 4, 3000 Leuven Bereken route Reserveer plaats

Andere films

DisABILITY Filmfestival 2024: #Samenspel #Mixed

Het archief

Bekijk wat er vorige jaren te bezichtigen was

Het archief van een filmfestival is een verzameling van alle films die in voorgaande jaren zijn vertoond tijdens het festival. Het biedt mensen de mogelijkheid om de geselecteerde films van het verleden te bekijken en te ontdekken.

Bekijk het archief

We helpen je graag verder

Heeft u een vraag voor ons?

Oeps!

Dit formulier lijkt ongeldig te zijn.

Succes!

We hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op.