**NEWS** De inschrijvingen voor de kortfilmcompetitie zijn geopend! **NEWS**

Een jongen met bruin haar in een oranje trui kijkt bezorgd opzij. De lucht is roze.
Archief
Speel video
Jerry Rothwell - 2021

The reason I jump

Regisseur: Jerry Rothwell Jaar: 2021 Speelduur: 82 minuten Gesproken taal: Engels Subtitles: Nederlands & Frans Partners: Autisme Vlaanderen

The reason I jump is een documentaire gebaseerd op het gelijknamige boek van Naoki Higashida, en een immersieve ontdekkingstocht van neurodiversiteit - getoond aan de hand van de ervaringen van non-verbale personen met autisme van over de wereld. De aantekeningen van Higashida over zijn eigen autisme, geschreven toen hij nog maar 13 was, worden gecombineerd met de verhalen van vijf jonge mensen. Op die manier worden heel wat stereotypes over autisme ontkracht: het is geen kwestie van genieën en idioten, maar een eindeloos spectrum van andere manieren om de realiteit te ervaren, die door de neurotypische wereld vaak weggefilterd worden.

Op die manier wordt een toegangspoort gecreëerd tot een overweldigend zintuiglijk universum, dat Higashida's boodschap krachtig overbrengt: het is niet omdat je niet kan spreken, dat je niks te zeggen hebt.

Gratis inkom, reservatie verplicht

Vertoning

12 mei 2022 - 19:30 Leuven Public Library (De bib Leuven Tweebronnen) Rijschoolstraat 4, 3000 Leuven Bereken route Reserveer plaats

Andere films

DisABILITY Filmfestival 2023: #Beyond staring #Het staren voorbij

Onze werking

Kom alles te weten over onze manier van werken

Het disABILITY filmfestival wil de bestaande beeldvorming over personen met een handicap ter discussie stellen. Mensen met een handicap zijn niet altijd en overal afhankelijk. Hun leven kan niet herleid worden tot kommer en kwel. Vanuit deze overtuiging wil het festival een platform zijn van en voor mensen met een beperking om samen met anderen te pleiten voor een meer genuanceerde beeldvorming. Met de films, docu’s, lezingen en workshops die we organiseren, willen we een eerste stap in die richting zetten.

We helpen je graag verder

Heeft u een vraag voor ons?

Oeps!

Dit formulier lijkt ongeldig te zijn.

Succes!

We hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics