Tickets zijn beschikbaar!

Ruben zit in ontbloot bovenlijf achter zijn drumstel. Boven hem staat in witte letters 'the sound of metal', tegen een zwarte achtergrond.
Archief
Speel video
Darius Marder - 2019

Sound of metal

Regisseur: Darius Marder Jaar: 2019 Speelduur: 120 minuten Gesproken taal: Engels en ASL (American Sign Language/Amerikaanse gebarentaal) Subtitles: Nederlands Partners: Doof Vlaanderen

Ruben is drummer en hersteld van een drugsverslaving. Met zijn vriendin Lou, met wie hij de tweekoppige band Blackgammon vormt, trekt hij in hun mobilhome Amerika rond om op te treden. Hij begint steeds slechter te horen en komt bij een specialist terecht, die ontdekt dat hij zijn gehoor al grotendeels kwijt is en het snel achteruit gaat. Cochleaire implantaten zouden hem kunnen helpen, maar die worden niet terugbetaald door de verzekering. Het enige dat hij kan doen om verder gehoorverlies tegen te gaan is stoppen met optreden, maar Ruben leeft voor zijn muziek en gaat koppig door. Uiteindelijk komt hij terecht in een landelijke gemeenschap voor doven die herstellen van een verslaving, maar ook daar vindt hij aanvankelijk maar moeilijk zijn plaats.

Inkom 6 euro, reservatie verplicht

Vertoning

09 mei 2022 - 19:30 Leuven Public Library (De bib Leuven Tweebronnen) Rijschoolstraat 4, 3000 Leuven Bereken route Reserveer plaats

Andere films

DisABILITY Filmfestival 2024: #Samenspel #Mixed

Het archief

Bekijk wat er vorige jaren te bezichtigen was

Het archief van een filmfestival is een verzameling van alle films die in voorgaande jaren zijn vertoond tijdens het festival. Het biedt mensen de mogelijkheid om de geselecteerde films van het verleden te bekijken en te ontdekken.

Bekijk het archief

We helpen je graag verder

Heeft u een vraag voor ons?

Oeps!

Dit formulier lijkt ongeldig te zijn.

Succes!

We hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op.