**NEWS** Tickets beschikbaar vanaf 7 maart 2022 **NEWS**

Ruben zit in ontbloot bovenlijf achter zijn drumstel. Boven hem staat in witte letters 'the sound of metal', tegen een zwarte achtergrond.
Speel video
Darius Marder - 2019

Sound of metal

Regisseur: Darius Marder Jaar: 2019 Speelduur: 120 minuten Gesproken taal: Engels en ASL (American Sign Language/Amerikaanse gebarentaal) Subtitles: Nederlands Partners: Doof Vlaanderen

Ruben is drummer en hersteld van een drugsverslaving. Met zijn vriendin Lou, met wie hij de tweekoppige band Blackgammon vormt, trekt hij in hun mobilhome Amerika rond om op te treden. Hij begint steeds slechter te horen en komt bij een specialist terecht, die ontdekt dat hij zijn gehoor al grotendeels kwijt is en het snel achteruit gaat. Cochleaire implantaten zouden hem kunnen helpen, maar die worden niet terugbetaald door de verzekering. Het enige dat hij kan doen om verder gehoorverlies tegen te gaan is stoppen met optreden, maar Ruben leeft voor zijn muziek en gaat koppig door. Uiteindelijk komt hij terecht in een landelijke gemeenschap voor doven die herstellen van een verslaving, maar ook daar vindt hij aanvankelijk maar moeilijk zijn plaats.

Gratis inkom, reservatie verplicht

Vertoning

9 mei 2022 - 19:30 Leuven Public Library (De bib Leuven Tweebronnen) Rijschoolstraat 4, 3000 Leuven Bereken route Reserveer plaats

Andere films

DisABILITY Filmfestival 2022: #Grenzeloos anders #unboundedly together

Onze werking

Kom alles te weten over onze manier van werken

Het disABILITY filmfestival wil de bestaande beeldvorming over personen met een handicap ter discussie stellen. Mensen met een handicap zijn niet altijd en overal afhankelijk. Hun leven kan niet herleid worden tot kommer en kwel. Vanuit deze overtuiging wil het festival een platform zijn van en voor mensen met een beperking om samen met anderen te pleiten voor een meer genuanceerde beeldvorming. Met de films, docu’s, lezingen en workshops die we organiseren, willen we een eerste stap in die richting zetten.

We helpen je graag verder

Heeft u een vraag voor ons?

Oeps!

Dit formulier lijkt ongeldig te zijn.

Succes!

We hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics