**NEWS** De inschrijvingen voor de kortfilmcompetitie zijn geopend! **NEWS**

Schermafbeelding 2021 04 21 om 09 13 57
Archief
Speel video

Kortfilm S.A.M.

OMWILLE VAN DE NIEUWE CORONAMAATREGELEN WERD DE LEZING VAN KAROLIEN DEBECKER GEANNULEERD; VOOR DE SCREENING VAN DE KORTFILM S.A.M. KAN U ZICH WEL NOG STEEDS INSCHRIJVEN!

In deze publieke lezing spreekt Karolien Debecker, bekend van radio en televisie, openhartig over haar eigen persoonlijke ervaringen met het leven met een beperking. Daarnaast beschrijft ze ook de zoektocht van de media naar een menswaardige beeldvorming rond handicap en vertelt ze ook hoe die er volgens haar idealiter zou moeten uitzien. Na afloop van haar lezing beantwoordt Karolien met plezier vragen vanuit het publiek.

Voorafgaand aan de lezing van Karolien Debecker wordt de kortfilm S.A.M. vertoond. Deze kortfilm won de Holebikort 2020 prijs tijdens de laatste editie van het Holebifilmfestival (dat jammer genoeg door de Coronacrisis geannuleerd werd).

De kortfilm S.A.M. brengt op een intieme en aangrijpende manier de ontluikende relatie weer tussen een jongen met Down syndroom van rijke komaf en een 'gewone' jongen uit een arme buurt. Dat de film quasi enkel bestaat uit shots van de twee jongens terwijl ze op een schommel zitten, maakt het geheel nog beklijvender. Benieuwd? Registreer je dan zeker voor deze film.

Deze vertoning werd mede mogelijk gemaakt dank zij het Holebifilmfestival!

Gratis inkom, reservatie verplicht

Vertoning

8 mei 2021 - 14:00 Live stream online Live stream online Bereken route

Andere films

DisABILITY Filmfestival 2023: #Beyond staring #Het staren voorbij

Onze werking

Kom alles te weten over onze manier van werken

Het disABILITY filmfestival wil de bestaande beeldvorming over personen met een handicap ter discussie stellen. Mensen met een handicap zijn niet altijd en overal afhankelijk. Hun leven kan niet herleid worden tot kommer en kwel. Vanuit deze overtuiging wil het festival een platform zijn van en voor mensen met een beperking om samen met anderen te pleiten voor een meer genuanceerde beeldvorming. Met de films, docu’s, lezingen en workshops die we organiseren, willen we een eerste stap in die richting zetten.

We helpen je graag verder

Heeft u een vraag voor ons?

Oeps!

Dit formulier lijkt ongeldig te zijn.

Succes!

We hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics