Meer informatie over live-streaming, locaties en tickets zal beschikbaar zijn vanaf 15 maart.

Karolien poseert voor een lichtblauwe achtergrond. Ze heeft een hand in haar zij en kijkt serieus.
Speel video

Publiekslezing door Karolien Debecker én kortfilm S.A.M.

In deze publieke lezing spreekt Karolien Debecker, bekend van radio en televisie, openhartig over haar eigen persoonlijke ervaringen met het leven met een beperking. Daarnaast beschrijft ze ook de zoektocht van de media naar een menswaardige beeldvorming rond handicap en vertelt ze ook hoe die er volgens haar idealiter zou moeten uitzien. Na afloop van haar lezing beantwoordt Karolien met plezier vragen vanuit het publiek.

Voorafgaand aan de lezing van Karolien Debecker wordt de kortfilm S.A.M. vertoond. Deze kortfilm won de Holebikort 2020 prijs tijdens de laatste editie van het Holebifilmfestival (dat jammer genoeg door de Coronacrisis geannuleerd werd).

De kortfilm S.A.M. brengt op een intieme en aangrijpende manier de ontluikende relatie weer tussen een jongen met Down syndroom van rijke komaf en een 'gewone' jongen uit een arme buurt. Dat de film quasi enkel bestaat uit shots van de twee jongens terwijl ze op een schommel zitten, maakt het geheel nog beklijvender. Benieuwd? Registreer je dan zeker voor deze film.

Deze vertoning werd mede mogelijk gemaakt dank zij het Holebifilmfestival!

Gratis inkom, reservatie verplicht

Vertoning

8 mei 2021 - 14:00 Leuven Public Library (Bibliotheek Tweebronnen) Rijschoolstraat 4, 3000 Leuven Bereken route

Andere films

DisABILITY Filmfestival 2021: Yes we cam! Wij filmen ook!

Onze werking

Kom alles te weten over onze manier van werkenHet disABILITY filmfestival wil de bestaande beeldvorming over personen met een handicap ter discussie stellen. Mensen met een handicap zijn niet altijd en overal afhankelijk. Hun leven kan niet herleid worden tot kommer en kwel. Vanuit deze overtuiging wil het festival een platform zijn van en voor mensen met een beperking om samen met anderen te pleiten voor een meer genuanceerde beeldvorming. Met de films, docu’s, lezingen en workshops die we organiseren, willen we een eerste stap in die richting zetten.

We helpen je graag verder

Heeft u een vraag voor ons?

Oeps!

Dit formulier lijkt ongeldig te zijn.

Succes!

We hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics