**NEWS** Tickets beschikbaar vanaf 7 maart 2022 **NEWS**

Stijn portret 2

Openingslezing Stijn Geerinck "Meer hoop dan hersenletsel"

In deze lezing presenteert Stijn Geerinck ons de vele gezichten van revalidatie. Hoe geef je terug vorm aan je leven na een ingrijpend auto-ongeluk: wat met de fysieke en medische revalidatie, hoe geef je de vele gevoelens die hiermee gepaard gaan een plaats, hoe gaat je omgeving om met de veranderingen en wat met de financiële en administratieve kant van het verhaal?

Met behulp van taal, het spreken en vele lezingen zet Stijn zijn niet-aangeboren beperkingen een hak. Hij gaat in op de percepties die mensen hebben van zijn beperkingen en probeert die op rake en onverwachtse manieren te beïnvloeden. Hij legt bewust de nadruk op onverwachte voordelen en haalbare doelstellingen. Voor Stijn zelf en voor de samenleving waarvan hij deel uitmaakt.

Kortom: aan de hand van zijn persoonlijke levensverhaal maakt Stijn ons als geen ander duidelijk waarom we met zijn allen moeten blijven nadenken over de beeldvorming rond mensen met een beperking!

OVER DE SPREKER

Stijn is moraalwetenschapper en leerkracht levensbeschouwing in de derde graad van het secundair onderwijs, OV4 type 9 buitengewoon onderwijs.

Eind mei 2017 werd hij het slachtoffer van een ernstig verkeersongeval. Hij zat op de fiets en een dronken automobiliste reed hem omver. Hij tracht zijn leven een zinvolle doorstart te geven door aan re – integratie en werkhervatting te werken. Hij schreef hierover het boek ‘Tussen hoop en hersenletsel’ dat in oktober 2019 werd uitgegeven door Garant. Eind maart 2022 volgde de internationale, Engelstalige uitgave onder de titel ‘Reconstructing Identity After Brain Injury’. Uitgegeven door Routledge.

Stijn wil graag steun geven aan mensen die zorgzaam in het leven willen staan en op weg zijn naar zinvol werk. Daarvoor doet hij getuigenissen, onder meer bij studenten verpleegkunde, ergotherapie, geneeskunde en revalidatiewetenschappen. Hij vertelt een complex verhaal, dat voor een groot deel goed afloopt. Dat is zo omdat hij goed omringd is door naasten, zorgverleners en welvaart die ingezet wordt voor welzijn. Zijn dankbaarheid is enorm.

Het boek "tussen hoop en hersenletsel" is ook beschikbaar als luisterboek (ingesproken door Stijn Geerinck zelf).

Gratis inkom, reservatie verplicht

Vertoning

9 mei 2022 - 14:00 Leuven Public Library (De bib Leuven Tweebronnen) Rijschoolstraat 4, 3000 Leuven Bereken route Reserveer plaats

Kijk je graag al even naar een sneak preview van Stijn zijn lezing dan kan je luisteren naar de TEDx talk die hij een tijdlang geleden gaf aan de UGent:

Andere films

DisABILITY Filmfestival 2022: #Grenzeloos anders #unboundedly together

Onze werking

Kom alles te weten over onze manier van werken

Het disABILITY filmfestival wil de bestaande beeldvorming over personen met een handicap ter discussie stellen. Mensen met een handicap zijn niet altijd en overal afhankelijk. Hun leven kan niet herleid worden tot kommer en kwel. Vanuit deze overtuiging wil het festival een platform zijn van en voor mensen met een beperking om samen met anderen te pleiten voor een meer genuanceerde beeldvorming. Met de films, docu’s, lezingen en workshops die we organiseren, willen we een eerste stap in die richting zetten.

We helpen je graag verder

Heeft u een vraag voor ons?

Oeps!

Dit formulier lijkt ongeldig te zijn.

Succes!

We hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics