Tickets zijn beschikbaar!

Kortfilmcompetitie2
Archief

Kortfilmcompetitie (19u)

De laatste avond van het festival bekijken we 6 kortfilms van zowel de nationale als de internationale kortfilmcompetitie.

Een jury kiest de beste kortfilm. En ook jij kan mee kiezen voor de publieksprijs. Na deze avond toasten we samen op de winnaars.

NATIONALE SELECTIE

Oceans of love, fragments of a found diary

Regisseur: Jolke van Aerde
Jaartal: 2023
Speeltijd: 22 minuten
Land: België
Taal: Frans
Ondertitels: NL & ENG

‘Oceaan van de liefde, fragementen van een gevonden dagboek’ is een sprookje over een meisje dat zich niet thuis voelt in de wereld om haar heen. De film is gebaseerd op een semi-autobiografisch kortverhaal met dezelfde naam van Ines Tambuyser die zelf de hoofdrol speelt in de film. Jolke Van Aerde en Ines Tambuyser nemen de kijker mee op een speelse visuele reis doorheen hun fantasie.

Grinta

Regisseur: Nils Vanderwaeren
Jaartal: 2022
Speeltijd: 15 minuten 15 seconden
Land: België
Taal: Nederlands
Ondertitels: NL & ENG

'Grinta' is een korte fictiefilm. Het toont de wereld door de ogen van Kenneth, die worstelt met multiple sclerose en dit nog steeds verborgen houdt voor de mensen om hem heen. Tijdens een voetbalwedstrijd staat hij voor een keerpunt.

Winking Out

Regisseur: Juliette Mauduit
Jaartal: 2022
Speeltijd: 17 minuten 4 seconden
Land: België
Taal: Frans
Ondertitels: NL & ENG

'Winking Out' is een kortfilm die de ervaring van een epileptische aanval van binnenuit vertelt. Door middel van film zet de regisseur de symptomen en na-effecten om in een artistieke vorm, waardoor een nog weinig bekende ziekte zichtbaar wordt.


INTERNATIONALE SELECTIE

On The Edge (Am Grat)

Regisseur: Matteo Sanders
Jaartal: 2022
Speeltijd: 19 minuten
Land: Australië
Taal: Duits
Ondertitels: NL & ENG

Tijdens een bergbeklimming realiseert Felix (17) zich dat de chronische ziekte multiple sclerose van zijn oudere broer Paul (24) zijn mobiliteit al ernstig heeft beperkt. Terwijl ze wandelen, worden herinneringen aan hun jeugd opgehaald en groeit een diepe angst voor een onzekere toekomst.

Out of Water

Regisseur: Gracjana Piechula
Jaartal: 2023
Speeltijd: 13 minuten 47 seconden
Land: Polen
Taal: Pools
Ondertitels: NL & ENG

Zoisa is een 13-jarige CODA (een horend kind van dove volwassenen). Samen met haar vader gaat ze op pad om te vechten voor haar droomzwemwedstrijd, waaraan ze door toezicht waaraan ze door toezicht van haar vader niet mag deelnemen. Onderweg komen ze complicaties tegen die Zosia in de rol van tolk en tussenpersoon tussen haar dove vader en de rest van de wereld plaatsen. Een stem hebben wordt niet alleen een voorrecht voor het meisje, maar ook een last.

Chicken

Regisseur: Lucy McNulty & Emma Pollard
Jaartal: 2022
Speeltijd: 14 minuten
Land: Canada
Taal: Engels
Ondertitels: NL

Wanneer Sam uit elkaar gaat met haar partner, wordt ze gedwongen terug te verhuizen naar haar ouderlijk huis met haar moeder en neurodivergente broer. Wanneer de depressie toeslaat, probeert haar broer Emmett haar op te vrolijken en maakt daarmee alles erger. Maar wanneer Emmett tijdens een honkballwedstrijd wordt geconfronteerd met een situatie waarin hij een kip wordt genoemd, gaat Sam de uitdaging aan om hem te helpen en wordt hij herinnerd aan wat echt belangrijk is.

Chicken heeft een neurodivergente cast en crew en is geschreven en geregiseerd door vrouwen.

Inkom 6 euro, reservatie verplicht

Vertoning

12 mei 2023 - 19:00 Leuven Public Library (De bib Leuven Tweebronnen) Rijschoolstraat 4, 3000 Leuven Bereken route Reserveer plaats

Andere films

DisABILITY Filmfestival 2024: #Samenspel #Mixed

Het archief

Bekijk wat er vorige jaren te bezichtigen was

Het archief van een filmfestival is een verzameling van alle films die in voorgaande jaren zijn vertoond tijdens het festival. Het biedt mensen de mogelijkheid om de geselecteerde films van het verleden te bekijken en te ontdekken.

Bekijk het archief

We helpen je graag verder

Heeft u een vraag voor ons?

Oeps!

Dit formulier lijkt ongeldig te zijn.

Succes!

We hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op.