**NEWS** De inschrijvingen voor de kortfilmcompetitie zijn geopend! **NEWS**

Poster van de film In het donker gezien Twee handen betasten een stuk stof met plooien
Juliëtte Dominicus - 2021

In het donker gezien

Regisseur: Juliëtte Dominicus Jaar: 2021 Speelduur: 25 min Gesproken taal: Nederlands Subtitles: Engels, audiodescriptie beschikbaar Partners: VeBeS

Koppel Yany en Tinah en zussen Sandra en Marjoke hebben zich het blind zijn eigen gemaakt. In hun expositie ‘In het donker gezien’ laten Yany en Tinah ziende mensen ervaren hoe het is om gebruik te maken van je non-visuele zintuigen. Sandra en Marjoke groeiden op in een volledig blind gezin, al werd Sandra niet blind geboren.

De unieke verhalen van Yany, Tinah, Sandra en Marjoke worden gebundeld in de documentaire ‘In het donker gezien’. Ze laten zien hoe beperkingen in het leven bronnen kunnen zijn voor positiviteit. De documentaire vormt een les over daadkracht en optimisme, een ode aan de andere zintuigen en een onderzoek naar de blinde belevingswereld. Zo kunnen ook ziende personen in het donker leren zien.

Gratis inkom, reservatie verplicht

Vertoning

10 mei 2023 - 16:00 Leuven Public Library (De bib Leuven Tweebronnen) Rijschoolstraat 4, 3000 Leuven Bereken route

Andere films

DisABILITY Filmfestival 2023: #Beyond staring #Het staren voorbij

Onze werking

Kom alles te weten over onze manier van werken

Het disABILITY filmfestival wil de bestaande beeldvorming over personen met een handicap ter discussie stellen. Mensen met een handicap zijn niet altijd en overal afhankelijk. Hun leven kan niet herleid worden tot kommer en kwel. Vanuit deze overtuiging wil het festival een platform zijn van en voor mensen met een beperking om samen met anderen te pleiten voor een meer genuanceerde beeldvorming. Met de films, docu’s, lezingen en workshops die we organiseren, willen we een eerste stap in die richting zetten.

We helpen je graag verder

Heeft u een vraag voor ons?

Oeps!

Dit formulier lijkt ongeldig te zijn.

Succes!

We hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics