De 12de editie van het Leuvense DisABILITY filmfestival zal plaatsvinden van 9 tot en met 14 mei 2022

Dumbo en de drie hoofdrolspelers, twee kinderen en hun vader, kijken naar de lucht. op de achtergrond zie je een witte circustent
Archief
Speel video
Tim Burton - 2019

Dumbo

Regisseur: Tim Burton Jaar: 2019 Speelduur: 130' Gesproken taal: Nederlands Subtitles: Nederlands Partners: Lagere school Blauwput De Mozaïek

Bijna 80 jaar na de release van de originele Dumbo-cartoon nam de excentrieke regisseur Tim Burton dit bekende Hollywood figuurtje vakkundig onder handen. Het verhaal is welgekend: een miezerig uitziend olifantje met enorme flaporen wordt door een circusdirecteur uitgebuit nadat deze ontdekt dat het olifantje dankzij die grote oren kan vliegen. Het verhaal doet denken aan de vele freak shows rond 1900 waarin mensen met een handicap tentoon werden gesteld, maar toont ook hoe velen hiertegen in het verzet kwamen en streden voor een menswaardiger bestaan.

De vertoning van de film Dumbo is een schoolvoorstelling voor de leerlingen van het derde en vierde leerjaar van de Lagere School Blauwput De Mozaïek. Er zijn echter nog een 80-tal plaatsen beschikbaar, dus wees snel wil je deze boodschap bijwonen.

Gratis inkom, reservatie verplicht

Vertoning

10 mrt. 2020 - 12:30 Provinciehuis Vlaams-Brabant Provincieplein 1, 3010 Leuven Bereken route Reserveer plaats

Andere films

DisABILITY Filmfestival 2021: Yes we cam! Wij filmen ook!

Onze werking

Kom alles te weten over onze manier van werkenHet disABILITY filmfestival wil de bestaande beeldvorming over personen met een handicap ter discussie stellen. Mensen met een handicap zijn niet altijd en overal afhankelijk. Hun leven kan niet herleid worden tot kommer en kwel. Vanuit deze overtuiging wil het festival een platform zijn van en voor mensen met een beperking om samen met anderen te pleiten voor een meer genuanceerde beeldvorming. Met de films, docu’s, lezingen en workshops die we organiseren, willen we een eerste stap in die richting zetten.

We helpen je graag verder

Heeft u een vraag voor ons?

Oeps!

Dit formulier lijkt ongeldig te zijn.

Succes!

We hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics