**NEWS** De inschrijvingen voor de kortfilmcompetitie zijn geopend! **NEWS**

Still uit de film Downstream to Kinshasa. Enkele mensen met een handicap protesteren op straat
Speel video
Dieudo Hamadi - 2020

Downstream to Kinshasa

Regisseur: Dieudo Hamadi Jaar: 2020 Speelduur: 90 min Gesproken taal: Lingala, Swahili Subtitles: Nederlands, Frans Partners: Afrika Filmfestival

Na een bloedige zesdaagse strijd tussen Oegandese en Rwandese troepen in Kisangani, blijven duizenden slachtoffers achter. Achttien jaar later zijn ze vergeten; ze worden als last voor hun familie gezien en ontvingen nog steeds hun beloofde compensatie niet. Wanneer ze hun stem trachten te heffen in een muzikale theatervoorstelling met getuigenissen over geweld en vergeten beloftes, worden ze steeds opnieuw niet gehoord.

De documentaire toont hoe enkelen van hen een reis stroomafwaarts naar Kinshasa ondernemen. Doorheen beelden van scènes uit het theaterstuk en momenten uit de reis, krijgen we een strijd te zien om menselijke waardigheid.

Gratis inkom, reservatie verplicht

Vertoning

11 mei 2023 - 19:30

Andere films

DisABILITY Filmfestival 2023: #Beyond staring #Het staren voorbij

Onze werking

Kom alles te weten over onze manier van werken

Het disABILITY filmfestival wil de bestaande beeldvorming over personen met een handicap ter discussie stellen. Mensen met een handicap zijn niet altijd en overal afhankelijk. Hun leven kan niet herleid worden tot kommer en kwel. Vanuit deze overtuiging wil het festival een platform zijn van en voor mensen met een beperking om samen met anderen te pleiten voor een meer genuanceerde beeldvorming. Met de films, docu’s, lezingen en workshops die we organiseren, willen we een eerste stap in die richting zetten.

We helpen je graag verder

Heeft u een vraag voor ons?

Oeps!

Dit formulier lijkt ongeldig te zijn.

Succes!

We hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics