Tickets zijn beschikbaar!

Still uit de film Downstream to Kinshasa. Enkele mensen met een handicap protesteren op straat
Archief
Speel video
Dieudo Hamadi - 2020

Downstream to Kinshasa (19u)

Regisseur: Dieudo Hamadi Jaar: 2020 Speelduur: 90 min Gesproken taal: Lingala, Swahili Subtitles: Nederlands, Frans Partners: Afrika Filmfestival

Soldaten uit Oeganda en Rwanda vechten zes dagen lang tegen elkaar in Kisangani; Congo-Kinshasa. Nadien blijven duizenden slachtoffers achter. Achttien jaar later zijn ze vergeten. Hun familie beschouwt ze als een last. Ze hebben ook nog geen vergoeding gekregen, ondanks beloftes van de overheid.

De slachtoffers proberen voor hun rechten op te komen in een theaterstuk vol muziek. Ze getuigen over geweld en vergeten beloftes. Maar weer luisteren anderen niet naar hen.

De documentaire toont hoe enkele van de slachtoffers reizen naar Kinshasa. Door beelden uit het theaterstuk en momenten uit de reis, zien we hun strijd voor meer waardigheid.

Inkom 6 euro, reservatie verplicht

Vertoning

11 mei 2023 - 19:00 Leuven Public Library (De bib Leuven Tweebronnen) Rijschoolstraat 4, 3000 Leuven Bereken route Reserveer plaats

Andere films

DisABILITY Filmfestival 2024: #Samenspel #Mixed

Het archief

Bekijk wat er vorige jaren te bezichtigen was

Het archief van een filmfestival is een verzameling van alle films die in voorgaande jaren zijn vertoond tijdens het festival. Het biedt mensen de mogelijkheid om de geselecteerde films van het verleden te bekijken en te ontdekken.

Bekijk het archief

We helpen je graag verder

Heeft u een vraag voor ons?

Oeps!

Dit formulier lijkt ongeldig te zijn.

Succes!

We hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op.