Het nieuwe programma voor de 11de editie van het DisABILITY Filmfestival wordt 15 januari 2021 online gezet. Tickets zullen beschikbaar zijn vanaf 15 maart 2021!

Zwart-wit foto van vier mensen in een rolstoel en één persoon met krukken die op een drukke straat een rij auto's en een bus geblokkeerd houden
Archief
Speel video
Sarah Barton - 2017

Defiant lives - Donderdag 14 maart (19u)

Regisseur: Sarah Barton Jaar: 2017 Speelduur: 85 minuten Gesproken taal: Engels Subtitles: Nederlands Partners: GRIP

Deze Australische documentaire brengt de wereldwijde disABILITY-activisme beweging in beeld. Aan de hand van nooit eerder vertoond archiefmateriaal en pakkende interviews met toonaangevende activisten reconstrueert de regisseur Sarah Barton zowel de geschiedenis als de actualiteit van een globale beweging die strijdt voor meer inclusie en participatie van personen met een beperking.

Gratis inkom, reservatie verplicht

Vertoning

14 mrt. 2019 - 19:00 Reserveer plaats

Waarom nu net deze film?

De strijd voor een onafhankelijk leven als persoon met een beperking wordt niet alleen hier in Vlaanderen maar ook in de rest van de wereld gestreden. GRIP denkt dat het heel inspirerend kan zijn om te zien en te horen hoe personen in andere landen deze strijd voeren en gevoerd hebben. Persoonlijke verhalen van mannen en vrouwen met een handicap die leefden in zorgvoorzieningen leren ons hoe zij streden voor onafhankelijkheid en controle over het eigen leven. Deze documentaire doet ons tevens nadenken of inclusie en participatie realiseerbaar zijn binnen de muren van voorzieningen “of ” dat kansen krijgen of behouden voor een onafhankelijk leven niet eerder gebeurt midden in de samenleving. Deze film bewijst dat strijden voor gelijke rechten zinvol is.

Andere films

DisABILITY Filmfestival 2020: Ways of belonging

Onze werking

Kom alles te weten over onze manier van werkenHet disABILITY filmfestival wil de bestaande beeldvorming over personen met een handicap ter discussie stellen. Mensen met een handicap zijn niet altijd en overal afhankelijk. Hun leven kan niet herleid worden tot kommer en kwel. Vanuit deze overtuiging wil het festival een platform zijn van en voor mensen met een beperking om samen met anderen te pleiten voor een meer genuanceerde beeldvorming. Met de films, docu’s, lezingen en workshops die we organiseren, willen we een eerste stap in die richting zetten.

We helpen je graag verder

Heeft u een vraag voor ons?

Oeps!

Dit formulier lijkt ongeldig te zijn.

Succes!

We hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics