Tickets zijn beschikbaar!

Yildiz kijkt lachend uit het raam van haar slaapkamer, haar handen rusten op de vensterbank. De muur achter haar is versierd met posters van beroemdheden.
Archief
Speel video
Dewi Reijs - 2016

Debiel

Regisseur: Dewi Reijs Jaar: 2016 Speelduur: 15' Gesproken taal: Nederlands Subtitles: Nederlands Partners: Pasform

Debiel is een korte jeugdfilm over Yildiz, een Turks meisje met een verstandelijke beperking. Yildiz ziet haar grootste wens in vervulling gaan wanneer ze terecht komt achter de schermen van een modeshow.

Dewi Reijs studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie, en haar zoektocht naar een onderwerp voor een kortfilmproject bracht haar bij haar buurmeisje Rahime G√ľngor. Naast de inspiratie voor de film is Rahime ook de ster - ze speelt de hoofdrol die op haar is gebaseerd. Rahime heeft het verstandelijk vermogen van een kind van vijf, maar bewijst met deze rol dat dat niet hoeft te betekenen dat je je dromen niet kan waarmaken

Inkom 6 euro, reservatie verplicht

Vertoning

11 mei 2022 - 14:00 Leuven Public Library (De bib Leuven Tweebronnen) Rijschoolstraat 4, 3000 Leuven Bereken route Reserveer plaats

Andere films

DisABILITY Filmfestival 2024: #Samenspel #Mixed

Het archief

Bekijk wat er vorige jaren te bezichtigen was

Het archief van een filmfestival is een verzameling van alle films die in voorgaande jaren zijn vertoond tijdens het festival. Het biedt mensen de mogelijkheid om de geselecteerde films van het verleden te bekijken en te ontdekken.

Bekijk het archief

We helpen je graag verder

Heeft u een vraag voor ons?

Oeps!

Dit formulier lijkt ongeldig te zijn.

Succes!

We hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op.