**NEWS** De inschrijvingen voor de kortfilmcompetitie zijn geopend! **NEWS**

Yildiz kijkt lachend uit het raam van haar slaapkamer, haar handen rusten op de vensterbank. De muur achter haar is versierd met posters van beroemdheden.
Archief
Speel video
Dewi Reijs - 2016

Debiel

Regisseur: Dewi Reijs Jaar: 2016 Speelduur: 15' Gesproken taal: Nederlands Subtitles: Nederlands Partners: Pasform

Debiel is een korte jeugdfilm over Yildiz, een Turks meisje met een verstandelijke beperking. Yildiz ziet haar grootste wens in vervulling gaan wanneer ze terecht komt achter de schermen van een modeshow.

Dewi Reijs studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie, en haar zoektocht naar een onderwerp voor een kortfilmproject bracht haar bij haar buurmeisje Rahime Güngor. Naast de inspiratie voor de film is Rahime ook de ster - ze speelt de hoofdrol die op haar is gebaseerd. Rahime heeft het verstandelijk vermogen van een kind van vijf, maar bewijst met deze rol dat dat niet hoeft te betekenen dat je je dromen niet kan waarmaken

Gratis inkom, reservatie verplicht

Vertoning

11 mei 2022 - 14:00 Leuven Public Library (De bib Leuven Tweebronnen) Rijschoolstraat 4, 3000 Leuven Bereken route Reserveer plaats

Andere films

DisABILITY Filmfestival 2023: #Beyond staring #Het staren voorbij

Onze werking

Kom alles te weten over onze manier van werken

Het disABILITY filmfestival wil de bestaande beeldvorming over personen met een handicap ter discussie stellen. Mensen met een handicap zijn niet altijd en overal afhankelijk. Hun leven kan niet herleid worden tot kommer en kwel. Vanuit deze overtuiging wil het festival een platform zijn van en voor mensen met een beperking om samen met anderen te pleiten voor een meer genuanceerde beeldvorming. Met de films, docu’s, lezingen en workshops die we organiseren, willen we een eerste stap in die richting zetten.

We helpen je graag verder

Heeft u een vraag voor ons?

Oeps!

Dit formulier lijkt ongeldig te zijn.

Succes!

We hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics