- ONZE TICKETVERKOOP START OP 3 APRIL! -

Academische lezing Simon Hayhoe: Cultural heritage, ageing, disability, and identity

Deze lezing is gebaseerd op het boek Cultural Heritage, Ageing, Disability and Identity (Routledge, 2019) en onderzoekt de effecten van handicap en ouder worden op de betrokkenheid bij cultureel erfgoed. De lezing zal een model van inclusief kapitaal bevatten, gebaseerd op Bourdieu's theorie van cultureel kapitaal, en casestudy's van zowel de zelfgerapporteerde individuele ervaringen van mensen met een handicap die zich bezighouden met cultureel erfgoed, als de toegankelijkheidsbenaderingen van instellingen voor cultureel erfgoed zelf.

De lezing baseert zijn analyse op een theoretisch en historisch overzicht van handicap en inclusie en onderzoekt de verschillende manieren waarop identiteit wordt gevormd door interactie met cultureel erfgoed. De lezing gaat ook in op de verschillen in betrokkenheid bij cultureel erfgoed tussen degenen die vroeg in hun leven een handicap ontwikkelen en degenen die later in hun leven een handicap krijgen. De conclusies die worden getrokken, bieden inzichten die kunnen helpen bij het verbeteren van de betrokkenheid bij cultureel erfgoed voor alle mensen, maar vooral voor mensen met een handicap.

Inkom 5 euro, reservatie verplicht

Vertoning

11 mei 2023 - 16:00 Leuven Public Library (De bib Leuven Tweebronnen) Rijschoolstraat 4, 3000 Leuven Bereken route

Andere films

DisABILITY Filmfestival 2023: #Beyond staring #Het staren voorbij

Het archief

Bekijk wat er vorige jaren te bezichtigen was

Het archief van een filmfestival is een verzameling van alle films die in voorgaande jaren zijn vertoond tijdens het festival. Het biedt mensen de mogelijkheid om de geselecteerde films van het verleden te bekijken en te ontdekken.

Bekijk het archief

We helpen je graag verder

Heeft u een vraag voor ons?

Oeps!

Dit formulier lijkt ongeldig te zijn.

Succes!

We hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics