**NEWS** De inschrijvingen voor de kortfilmcompetitie zijn geopend! **NEWS**

Close-up van de premier die een pistool richt op een persoon buiten beeld. Hij kijkt gefocust en serieus.
Archief
Speel video
Erik Van Looy - 2016

De premier - met audiodescriptie!

Regisseur: Erik Van Looy Jaar: 2016 Speelduur: 102' Gesproken taal: Nederlands Subtitles: Nederlands Partners: VEBES

De premier is onderweg naar een belangrijke vergadering wanneer hij door een gewapende bende wordt ontvoerd, en voor een bloedstollend ultimatum wordt geplaatst. Zal hij zichzelf en zijn gezin kunnen redden? Voormalig eerste minister Yves Leterme werkte als adviseur mee aan het scenario van deze film, die in 2016 de grootste première ooit in België kende.

De film werd mede geselecteerd door de Vereniging van Blinden en Slechtzienden (VEBES) met wie het DisABILITY filmfestival nu al enkele jaren samenwerkt. Samen met de mensen van VEBES zoeken we elk jaar naar manieren om minstens één film te programmeren die reeds audiodescriptie bevat. Audiodescriptie maakt het mogelijk voor mensen met een visuele beperking om ook naar series en films te kijken. Een voice-over vertelt de kijker wat er op het scherm te zien is, maar niet te horen. Deze audiodescriptie kan via de Earcatch-app synchroon met de film afgespeeld worden zodat ook blinden en slechtzienden van cinema kunnen genieten.

Wil je gebruiken maken van de audiodescriptie dan moet je volgende zaken voor de vertoning doorlopen: Download de earcatch app op je smartphone. Open de app en zoek de film De premier. Download nu de audiodescriptie op je telefoon. Bij de start van de livestream open je de app opnieuw en start je de audiodescriptie. Jouw telefoon zal de AD synchroon weergeven met de film.

Gratis inkom, reservatie verplicht

Vertoning

5 mei 2021 - 14:00 Live stream online Live stream online Bereken route

Andere films

DisABILITY Filmfestival 2023: #Beyond staring #Het staren voorbij

Onze werking

Kom alles te weten over onze manier van werken

Het disABILITY filmfestival wil de bestaande beeldvorming over personen met een handicap ter discussie stellen. Mensen met een handicap zijn niet altijd en overal afhankelijk. Hun leven kan niet herleid worden tot kommer en kwel. Vanuit deze overtuiging wil het festival een platform zijn van en voor mensen met een beperking om samen met anderen te pleiten voor een meer genuanceerde beeldvorming. Met de films, docu’s, lezingen en workshops die we organiseren, willen we een eerste stap in die richting zetten.

We helpen je graag verder

Heeft u een vraag voor ons?

Oeps!

Dit formulier lijkt ongeldig te zijn.

Succes!

We hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics