Tickets zijn beschikbaar!

Archief

Openingslezing Mira Bryssinck: Van-over-naar-met-en-door (14u)

In de lezing "van-over-naar-met-en-door: zal Mira spreken vanuit haar ervaring als kunstenaar met een beperking. Mira constateert dat er over de jaren heen veel verhalen zijn verteld en films zijn gemaakt over mensen met een beperking. Toch zijn er nog niet heel veel voorstellingen en films die worden gemaakt met mensen met een beperking of door mensen met een beperking.

Hoe kunnen we samen nieuwe verhalen vertellen? Hoe kan het kunstenlandschap plaats maken voor auteurs met een beperking? Gaat dit samen met de manier waarop de samenleving inclusiever ingericht kan worden? Hoe kunnen we die kaders verbreden zodat we niemand opsluiten in onze lens?

Een pleidooi voor verrassingen, een frisse blik en nieuwe verhalen met hun eigen personages. Mira Bryssinck brengt een lezing over het belang van een meerstemmig kunstenlandschap in de brede zin van het woord.

De lezing wordt gegeven in het Nederlands.

Inkom 6 euro, reservatie verplicht

Vertoning

08 mei 2023 - 14:00 Leuven Public Library (De bib Leuven Tweebronnen) Rijschoolstraat 4, 3000 Leuven Bereken route Reserveer plaats

Andere films

DisABILITY Filmfestival 2024: #Samenspel #Mixed

Het archief

Bekijk wat er vorige jaren te bezichtigen was

Het archief van een filmfestival is een verzameling van alle films die in voorgaande jaren zijn vertoond tijdens het festival. Het biedt mensen de mogelijkheid om de geselecteerde films van het verleden te bekijken en te ontdekken.

Bekijk het archief

We helpen je graag verder

Heeft u een vraag voor ons?

Oeps!

Dit formulier lijkt ongeldig te zijn.

Succes!

We hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op.