**NEWS** Tickets beschikbaar vanaf 7 maart 2022 **NEWS**

Een jongen van 9 jaar houdt in close up zijn gezicht tussen zijn twee handen en kijkt de camera indringend aan
Archief
Speel video
Julien Borges - 2016

La vérité - Maandag 11 maart (18u30)

Regisseur: Julien Borges Jaar: 2016 Speelduur: 97 minuten Gesproken taal: Franse gebarentaal Subtitles: Nederlands Partners: Doof Vlaanderen

In deze documentairefilm van de dove regisseur Julien Borges wordt een onderwijzeres geconfronteerd met de zelfmoord van één van haar oud-leerlingen. Samen met een journaliste gaat ze op zoek naar antwoorden. Aan de hand van beklijvende interviewfragmenten wordt duidelijk dat het ideaal van een inclusieve samenleving voor Dove mensen nog steeds verre van realiteit is.

Na de filmvertoning bent u van harte uitgenodigd voor de openingsreceptie van de 9de editie van het Leuvense DisABILITY Filmfestival.

Gratis inkom, reservatie verplicht

Vertoning

11 mrt. 2019 - 18:30 Reserveer plaats

Waarom nu net deze film?

Hoewel we in Vlaanderen al een hele weg hebben afgelegd, worden dove mensen nog al te vaak geconfronteerd met vooroordelen. Soms worden ze in het Frans aangesproken of begint men soms veel luider te praten. Het is ook niet altijd vanzelfsprekend dat er in publieke diensten een Tolk Vlaamse Gebarentaal ter beschikking staat en het aantal tolkuren waar doven over beschikken is beperkt. Om de mensen nog bewuster te laten worden van hoe het is om als dove te leven, kozen we de film La vérité. Doof Vlaanderen vindt dat deze film een boeiende invalshoek biedt op het doof-zijn door de verschillende perspectieven die worden gebruikt in het verhaal. Enkel door op die manier doofheid zichtbaar te maken, kunnen we de maatschappelijke vooroordelen ondermijnen!

Andere films

DisABILITY Filmfestival 2022: #Grenzeloos anders #unboundedly together

Onze werking

Kom alles te weten over onze manier van werken

Het disABILITY filmfestival wil de bestaande beeldvorming over personen met een handicap ter discussie stellen. Mensen met een handicap zijn niet altijd en overal afhankelijk. Hun leven kan niet herleid worden tot kommer en kwel. Vanuit deze overtuiging wil het festival een platform zijn van en voor mensen met een beperking om samen met anderen te pleiten voor een meer genuanceerde beeldvorming. Met de films, docu’s, lezingen en workshops die we organiseren, willen we een eerste stap in die richting zetten.

We helpen je graag verder

Heeft u een vraag voor ons?

Oeps!

Dit formulier lijkt ongeldig te zijn.

Succes!

We hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics