Tickets zijn beschikbaar!

Voorlopige affiche kortfilmcompetitie 2024

Kortfilmcompetitie (19u30)

Vrijdag 19 april bekijken we de kortfilms uit de internationale kortfilmcompetitie.

Een jury kiest de beste kortfilm. En ook jij kan mee kiezen voor de publieksprijs. Na deze avond toasten we samen op de winnaars.

De zes kortfilms die zullen worden vertoond zijn de volgende. Alle kortfilms zullen Engelse ondertitels hebben.

Twin Link

Regisseur: Jess Killen
Speeltijd: 3 minuten 47 seconden
Land: Verenigd Koninkrijk

Taal: Engels

Twee tweelingen bespreken hun dubbele diagnose van autisme met hun moeder en denken na over hoe dit hun relatie tijdens het opgroeien heeft beïnvloed. Twin Link is gemaakt om mensen bewust te maken van hoe verschillend autisme zich kan presenteren bij individuele mensen en hoe familie een rol kan spelen in dit onderwerp.

Typical?

Regisseur: Sarah Leigh

Speeltijd: 14 minuten
Land: Verenigd Koninkrijk

Taal: Engels

TYPICAL? laat zien hoe een groep mensen met een handicap, gefrustreerd door de manier waarop ze behandeld worden, het verhaal en de barrières die de maatschappij over hen heeft opgeworpen, uitdagen.

Invisible barriers

Regisseur: Iban Colón
Speeltijd: 15 minuten 12 seconden
Land: Spanje

Taal: Catalaans, Portugees, Spaans

"Invisible Barriers" kijkt naar het leven van drie jonge mensen met functionele diversiteit: Ylenia, een activiste die zeer aanwezig is op sociale media, heeft het Charcot-Marie-Tooth syndroom en woont in een dorp in Barcelona. Lorién is 14 jaar, woont in Zaragoza en heeft Duchenne spierdystrofie. Elson is een jonge man die in Mozambique woont. Hij verloor zijn gezichtsvermogen op 8-jarige leeftijd en leest graag braille. Alle drie streven ze verschillende dromen na, maar ze hebben gemeen dat ze veel barrières moeten overwinnen: de fysieke barrières en ook de barrières van de geest.

LUKI and the lights

Regisseur: Toby Cochran
Speeltijd: 10 minuten 40 seconden
Land: Verenigde Staten

Taal: N/A

LUKi, een charmante en vrolijke robot die bekend staat om zijn volle leven, wordt geconfronteerd met een levensveranderende diagnose ALS. Door de lens van LUKi's onwrikbare veerkracht verandert het verhaal van zijn strijd tegen ALS in een testament voor het vermogen van de menselijke (en robotische) geest om zelfs in de donkerste tijden licht te vinden. Met elke keuze die hij maakt, elke glimlach die hij deelt en elke seconde die hij koestert, schildert Luki een levendig portret van wat het betekent om echt te leven, zelfs als het zand van de tijd door zijn greep glipt.

Intro

Regisseur: Anne Isensee
Speeltijd: 7 minuten 10 seconden

Land: Duitsland

Taal: Engels

De verteller van de audiodescriptie raakt uitgeput door de visuele rommel en de stuntelige incompetentie van deze animatiefilm en trekt zich terug in de innerlijke wereld van haar hoofd. Daar, rommelt ze akoestisch in vergeten herinneringen en onderdrukte gevoelens en probeert ze verschillende manieren om het publiek deel te laten nemen aan haar innerlijke leven.

La rampa (The ramp)

Regisseur: Juanfer Andrés
Speeltijd: 14 minuten 51 seconden
Land: Spanje

Taal: Spaans


Justo moet haar kleindochter Lola, een meisje met hersenverlamming, elke dag de trap op dragen buiten haar huis. Op een dag besluit hij naar een vergadering van de bewonersvereniging van zijn appartement te gaan om te vragen of er een hellingbaan kan worden geïnstalleerd. Hoewel hij hoopt de toegang tot de weg boven de trap buiten hun huis te vergemakkelijken, lijkt het erop dat zijn verzoek niet gemakkelijk zal worden ingewilligd.


Inkom 6 euro, reservatie verplicht

Vertoning

19 april 2024 - 19:30 Cinema ZED Andreas Vesaliusstraat 9c, 3000 Leuven Bereken route Reserveer plaats

Andere films

DisABILITY Filmfestival 2024: #Samenspel #Mixed

Het archief

Bekijk wat er vorige jaren te bezichtigen was

Het archief van een filmfestival is een verzameling van alle films die in voorgaande jaren zijn vertoond tijdens het festival. Het biedt mensen de mogelijkheid om de geselecteerde films van het verleden te bekijken en te ontdekken.

Bekijk het archief

We helpen je graag verder

Heeft u een vraag voor ons?

Oeps!

Dit formulier lijkt ongeldig te zijn.

Succes!

We hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op.