- ONZE TICKETVERKOOP IS GESTART! -

DFF in je buurt

Klik hier om in te schrijven

Wil jij je bijdrage leveren aan een betere beeldvorming van mensen met een beperking? Vertoon dan eens een film van DisABILITY Filmfestival en nodig je buurt uit! Wij zorgen voor de film & omkadering, jij zorgt voor een buitengewoon publiek. Overtuigd? Lees dan zeker verder!

Naast het filmfestival in Leuven, werd sinds 2022 het project “DisABILITY Filmfestival in je Buurt” in het leven geroepen. Dit project maakt het mogelijk voor organisaties die zich inzetten voor mensen met een beperking om zélf een film uit het programma te vertonen tijdens de festivalweek. Nu zijn we net als vorig jaar opzoek naar organisaties over heel Vlaanderen die graag willen deelnemen aan “DisABILITY Filmfestival in je Buurt”. Of het nu gaat om een dagopvang, een school voor buitengewoon onderwijs, een dienst beschut wonen of een residentiële voorziening voor personen met een beperking: via het Leuvense DisABILITY Filmfestival heb je de kans om tussen 8 en 12 mei een eigen filmvertoning op poten te zetten.

Wat bieden we jullie?

  • Je kan kiezen uit vijf films en documentaires. Die zijn ook te zien op het filmfestival in Leuven.
  • Je krijgt een pakket met vragen en opdrachten voor het publiek rond het thema van de film. Zo is het de bedoeling om niet enkel een film te vertonen, maar ook discussie op te starten.
  • Je krijgt technische ondersteuning: we leggen uit hoe je de films kan afspelen en je kan ons altijd bellen met vragen.

Wat moet je zelf doen?

  • Je evenement zorgt ervoor dat mensen met en zonder beperking samenkomen.
  • Je nodigt ook mensen uit die in de buurt wonen.
  • Je hebt een voldoende grote en toegankelijke ruimte (of kan van een ruimte gebruik maken) om een divers publiek te ontvangen.
  • Je beschikt over het nodige materiaal om de film te vertonen: vlot internet en een voldoende groot scherm/projector.

Hoeveel kost dat?

  • 15 euro per film
  • 50 euro voor alle films

Hebben we je warm gemaakt voor dit project? Vul dan zeker onderstaand formulier in en we contacteren je met alle concrete, praktische informatie.

Klik hier om in te schrijven

Interesse maar niet het nodige materiaal of een goede locatie? Aarzel dan niet om ons inschrijvingsformulier alsnog in te vullen en dan zoeken wij mee naar een oplossing!

Films op locatie

Tour

Happy Feet (10u)

Tour

Happy Feet (12u30)

Tour

Downstream to Kinshasa (19u)

Tour

Radiance (19u)

Tour

80% ongeschikt (14u)

Tour

In het donker gezien (16u)

Onze werking

Kom alles te weten over onze manier van werken

Het disABILITY filmfestival wil de bestaande beeldvorming over personen met een handicap ter discussie stellen. Mensen met een handicap zijn niet altijd en overal afhankelijk. Hun leven kan niet herleid worden tot kommer en kwel. Vanuit deze overtuiging wil het festival een platform zijn van en voor mensen met een beperking om samen met anderen te pleiten voor een meer genuanceerde beeldvorming. Met de films, docu's, lezingen en workshops die we organiseren, willen we een eerste stap in die richting zetten.

We helpen je graag verder

Heeft u een vraag voor ons?

Oeps!

Dit formulier lijkt ongeldig te zijn.

Succes!

We hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op.