De 12de editie van het Leuvense DisABILITY filmfestival zal plaatsvinden van 9 tot en met 14 mei 2022

Victor loopt met zijn zwarte blindgeleidehond op het perron van het Luikse treinstation
Archief
Speel video
Christophe Hermans - 2019

Victor

Regisseur: Christophe Hermans Jaar: 2019 Speelduur: 72' Gesproken taal: Frans Subtitles: Nederlands Partners: GRIP

Het Leuvense DisABILITY Filmfestival heeft voor het eerst een première te pakken en wat voor één. Met de documentaire Victor gooide de regisseur Christophe Hermans hoge ogen op het Festival du Film Francophone te Namen. De prent werd vooral gelauwerd om de manier waarop het hoofdpersonage en zijn handicap in beeld werden gebracht.

Victor wordt langzaam maar zeker blind. De documentaire brengt op een rake manier zijn worsteling met deze handicap in beeld, het doorzettingsvermogen waarmee hij in het leven staat, maar vooral het feit dat hij net zoals iedereen ergens thuis wil horen, en om die thuis te bereiken wil Victor naar de universiteit om er rechten te studeren.

Voorafgaand aan de film verwelkomen Lies Corneillie, Hilde Feys en Tom De Haene de aanwezigen op deze openingsfilmavond van de 10de editie van het Leuvense DisABILITY Filmfestival. De organisatie GRIP leidt daarna de documentaire kort in vanuit hun perspectief op inclusie.

Aansluitend bieden we alle aanwezigen een drankje aan op de openingsreceptie.

Gratis inkom, reservatie verplicht

Vertoning

9 mrt. 2020 - 18:30 Kinepolis Leuven Bondgenotenlaan 145/149, 3000 Leuven Bereken route Reserveer plaats

Andere films

DisABILITY Filmfestival 2021: Yes we cam! Wij filmen ook!

Onze werking

Kom alles te weten over onze manier van werkenHet disABILITY filmfestival wil de bestaande beeldvorming over personen met een handicap ter discussie stellen. Mensen met een handicap zijn niet altijd en overal afhankelijk. Hun leven kan niet herleid worden tot kommer en kwel. Vanuit deze overtuiging wil het festival een platform zijn van en voor mensen met een beperking om samen met anderen te pleiten voor een meer genuanceerde beeldvorming. Met de films, docu’s, lezingen en workshops die we organiseren, willen we een eerste stap in die richting zetten.

We helpen je graag verder

Heeft u een vraag voor ons?

Oeps!

Dit formulier lijkt ongeldig te zijn.

Succes!

We hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics