Het nieuwe programma voor de 11de editie van het DisABILITY Filmfestival wordt 15 januari 2021 online gezet. Tickets zullen beschikbaar zijn vanaf 15 maart 2021!

Een man met een hoge hoed staat voor een microfoon. Op de achtergond zit een enorme massa toehoorders.
Archief
Speel video
Tom Hooper - 2010

The King’s Speech - Vrijdag 15 maart (19u)

Regisseur: Tom Hooper Jaar: 2010 Speelduur: 118 min Gesproken taal: Engels Subtitles: Nederlands Partners: Belgische Stottervereniging

In de film The King’s speech van de Engelse regisseur Tom Hooper wordt de kijker geconfronteerd met het leven van de Engelse kroonprins Albert George en zijn stotterprobleem. Als Albert George gekroond wordt tot King George VI en in die hoedanigheid Duitsland de oorlog verklaart, wil hij koste wat het kost een vlekkeloze radio-speech afleveren. Of de talloze oefeningen die hij van zijn spraakleerkracht Lionel Logue opgeheven krijgt de nodige vruchten zullen afleveren, verklappen we niet.

Gratis inkom, reservatie verplicht

Vertoning

15 mrt. 2019 - 19:00 Reserveer plaats

Waarom nu net deze film?

De kaskraker The King’s speech heeft er als geen ander toe bijgedragen dat het probleem van het stotteren meer aandacht kreeg. Stotteren brengt heel wat uitdagingen met zich mee. Zo bestaan er tal van maatschappelijke vooroordelen. Stotteraars zouden per definitie domme mensen zijn of niet kunnen bijdragen aan de samenleving. Dat is natuurlijk niet zo. Met deze film willen we vooroordelen als deze onderuithalen, al willen we zeker en vast ook benadrukken dat niet alles wat in de film wordt getoond even realistisch, haalbaar of zelfs wenselijk is. De stottertherapie die King George kreeg, doet wel eens de wenkbrauwen fronsen.

Andere films

DisABILITY Filmfestival 2020: Ways of belonging

Onze werking

Kom alles te weten over onze manier van werkenHet disABILITY filmfestival wil de bestaande beeldvorming over personen met een handicap ter discussie stellen. Mensen met een handicap zijn niet altijd en overal afhankelijk. Hun leven kan niet herleid worden tot kommer en kwel. Vanuit deze overtuiging wil het festival een platform zijn van en voor mensen met een beperking om samen met anderen te pleiten voor een meer genuanceerde beeldvorming. Met de films, docu’s, lezingen en workshops die we organiseren, willen we een eerste stap in die richting zetten.

We helpen je graag verder

Heeft u een vraag voor ons?

Oeps!

Dit formulier lijkt ongeldig te zijn.

Succes!

We hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics