Onze ticketsverkoop start op 1 februari 2024! Nog even geduld dus :-)

Spermalie B
Archief

Tentoonstelling: De wereld binnen handbereik

Tentoonstelling

De wereld binnen handbereik

Een brailleschrijfplankje, opgezette dieren en een wereldbol in reliëf zijn maar enkele voorbeelden van educatieve hulpmiddelen uit het onderwijs voor blinde en slechtziende kinderen. Sinds de uitbouw van dat onderwijs in de vroege negentiende eeuw wordt gezocht naar manieren om ‘de wereld binnen handbereik’ van deze kinderen te brengen.

Tussen mei en augustus 2021 kan u zowel in Brugge als in Leuven kennismaken met die hulpmiddelen. Ervaringsdeskundigen en curatoren Piet Devos (www.pietdevos.be) en Tonia In den Kleef (www.kunstzonderzien.be) maakten een keuze uit de meer dan driehonderd hulpmiddelen van het Brugse Spermalie-instituut, vandaag vzw De Kade.

De voorwerpen worden gecombineerd met audiogetuigenissen waarin verschillende oud-leerlingen en -docenten vertellen welke betekenis een bepaald hulpmiddel voor hen heeft, hoe het hun wereld openbrak of hoe het richting gaf aan hun leven. Kortom, De wereld binnen handbereik is het verhaal van de mensen achter de objecten en toont hoe onderwijs bijdroeg aan hun emancipatie.

Praktisch

Brugge - 21 mei tot en met 29 augustus 2021

Arentshuis

Meer info: https://www.museabrugge.be/kalender/tentoonstellingen/de-wereld-binnen-handbereik

Leuven - 3 mei tot en met 29 augustus 2021

KADOC-KU Leuven

Meer info: https://kadoc.kuleuven.be/3_onderzoek/33_onzeonderzoeksoutput/tentoonstellingen/2021/tt_2021_03_Wereld_handbereik

De dubbeltentoonstelling is een initiatief van Erfgoedcel Brugge en vzw De Kade en wordt gerealiseerd met de medewerking van verschillende partners.

Inkom 5 euro, reservatie verplicht

Vertoning

Andere films

DisABILITY Filmfestival 2024: #Samenspel #Mixed

Het archief

Bekijk wat er vorige jaren te bezichtigen was

Het archief van een filmfestival is een verzameling van alle films die in voorgaande jaren zijn vertoond tijdens het festival. Het biedt mensen de mogelijkheid om de geselecteerde films van het verleden te bekijken en te ontdekken.

Bekijk het archief

We helpen je graag verder

Heeft u een vraag voor ons?

Oeps!

Dit formulier lijkt ongeldig te zijn.

Succes!

We hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op.