**NEWS** De inschrijvingen voor de kortfilmcompetitie zijn geopend! **NEWS**

Mirco heeft zijn ogen gesloten. Onder zijn rechteroog is een litteken zichtbaar. Op zijn linkeroog rust de hand van iemand anders, het is niet duidelijk van wie.
Archief
Speel video
Christiano Bortone - 2005

Rosso come il cielo

Regisseur: Christiano Bortone Jaar: 2005 Speelduur: 95' Gesproken taal: Italiaans Subtitles: Engels Partners: Ganspoel

Deze ontroerende film is gebaseerd op het leven van de Italiaanse geluidsregisseur Mirco Mencacci, die op 10-jarige leeftijd blind werd. Net als zijn vader was Mencacci een enorme filmliefhebber - een passie die in gevaar kwam toen hij na zijn ongeluk naar een speciale school voor blinden gestuurd werd. Hij liet zich echter niet kennen en begon te experimenteren met geluid: hij nam alles op wat hij hoorde en knipte, plakte en monteerde de fragmenten om grip te krijgen op zijn omgeving. Ondanks verwoede pogingen van de school om Mencacci in het gareel te krijgen, zette hij door en ontpopte zich tot de geluidsregisseur die hij later geworden is.

Gratis inkom, reservatie verplicht

Vertoning

7 mei 2021 - 19:00 Live stream online Live stream online Bereken route Reserveer plaats

Andere films

DisABILITY Filmfestival 2023: #Beyond staring #Het staren voorbij

Onze werking

Kom alles te weten over onze manier van werken

Het disABILITY filmfestival wil de bestaande beeldvorming over personen met een handicap ter discussie stellen. Mensen met een handicap zijn niet altijd en overal afhankelijk. Hun leven kan niet herleid worden tot kommer en kwel. Vanuit deze overtuiging wil het festival een platform zijn van en voor mensen met een beperking om samen met anderen te pleiten voor een meer genuanceerde beeldvorming. Met de films, docu’s, lezingen en workshops die we organiseren, willen we een eerste stap in die richting zetten.

We helpen je graag verder

Heeft u een vraag voor ons?

Oeps!

Dit formulier lijkt ongeldig te zijn.

Succes!

We hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics