Het nieuwe programma voor de 11de editie van het DisABILITY Filmfestival wordt begin januari 2021 online gezet.

Mirco heeft zijn ogen gesloten. Onder zijn rechteroog is een litteken zichtbaar. Op zijn linkeroog rust de hand van iemand anders, het is niet duidelijk van wie.
Speel video
Christiano Bortone - 2005

Rosso come il cielo

Regisseur: Christiano Bortone Jaar: 2005 Speelduur: 95' Gesproken taal: Italiaans Subtitles: Engels Partners: Ganspoel

Deze film is gebaseerd op het leven van de Italiaanse gluidsregisseur Mirco Mencacci die op 10-jarige leeftijd blind werd. Mencacci was – samen met zijn vader – een enorme filmliefhebber en nadat hij naar een speciaal instituut werd gestuurd, kwam deze passie in gevaar. Toch vond hij een manier om zijn ei te leggen. Mencacci begon te experimenteren met geluid. Hij nam alles op wat hij hoorde en knipte, plakte en monteerde de geluidsfragmenten om greep te krijgen op zijn omgeving. Hoewel de school er alles aan probeerde te doen om Mencacci te verhinderen zijn eigen geluidswereld te creëren, zette hij door en ontpopte zich tot de geluidsregisseur die hij later geworden is.

Gratis inkom, reservatie verplicht

Vertoning

11 mrt. 2020 - 19:00 Provinciehuis Vlaams-Brabant Provincieplein 1, 3010 Leuven Bereken route Reserveer plaats

Andere films

DisABILITY Filmfestival 2020: Ways of belonging

Onze werking

Kom alles te weten over onze manier van werkenHet disABILITY filmfestival wil de bestaande beeldvorming over personen met een handicap ter discussie stellen. Mensen met een handicap zijn niet altijd en overal afhankelijk. Hun leven kan niet herleid worden tot kommer en kwel. Vanuit deze overtuiging wil het festival een platform zijn van en voor mensen met een beperking om samen met anderen te pleiten voor een meer genuanceerde beeldvorming. Met de films, docu’s, lezingen en workshops die we organiseren, willen we een eerste stap in die richting zetten.

We helpen je graag verder

Heeft u een vraag voor ons?

Oeps!

Dit formulier lijkt ongeldig te zijn.

Succes!

We hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics