Onze ticketsverkoop start op 1 februari 2024! Nog even geduld dus :-)

Screenshot 2021 01 18 at 18 06 40
Archief
Speel video

Openingslezing door Anaïs Van Ertvelde "Hoera gehandicapt!"

Van 'Hoera Gehandikapt!' tot 'Bespaar op raketten, niet op ons' - Vijftig jaar aan veelvormig handicapsactivisme in België.

Wanneer we aan de tumultueuze jaren zestig en zeventig denken, zien we beelden voor ons van studenten die de universiteit bezetten en Dolle Mina's die schoonheidswedstrijden op stelten zetten. Mensen met een handicap? Die ontbreken in dat plaatje. Een gat in de geschiedschrijving en ons collectief geheugen, zo blijkt. In deze periode kwam een golf van handicapsactivisme op gang die tot op de dag van vandaag voelbaar is. Mensen met een beperking gingen in het verzet tegen het uitkleden van de welvaartsstaat, gaven volop kritiek op institutionalisering en betutteling, en verbeelden voor zichzelf een heel andere wereld.

Over Anaïs Van Ertvelde:

Anaïs Van Ertvelde bestudeert de geschiedenis van mensen met een beperking en bereidt een doctoraat voor onder begeleiding van Monika Baar (Universiteit Leiden). Ze schrijft geregeld columns voor de Vlaamse Pers en is ook bekend van het boek Vuile lakens dat ze samen met Heleen de Bruyne publiceerde.

Inkom 5 euro, reservatie verplicht

Vertoning

03 mei 2021 - 14:00 Live stream online Live stream online Bereken route

Andere films

DisABILITY Filmfestival 2024: #Samenspel #Mixed

Het archief

Bekijk wat er vorige jaren te bezichtigen was

Het archief van een filmfestival is een verzameling van alle films die in voorgaande jaren zijn vertoond tijdens het festival. Het biedt mensen de mogelijkheid om de geselecteerde films van het verleden te bekijken en te ontdekken.

Bekijk het archief

We helpen je graag verder

Heeft u een vraag voor ons?

Oeps!

Dit formulier lijkt ongeldig te zijn.

Succes!

We hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op.