**NEWS** Tickets beschikbaar vanaf 7 maart 2022 **NEWS**

A little girl smiles at the camera The picture is in black and white and not very bright There is a black background behind the girl
Archief
Speel video
Julien Bourges - 2015

La Vérité

Regisseur: Julien Bourges Jaar: 2015 Speelduur: 97' Gesproken taal: Franse gebarentaal Subtitles: Nederlands Partners: Doof Vlaanderen

Clémentine begeleidt dove kinderen die extra hulp nodig hebben op school. Nadat een van haar leerlingen uit het leven stapt besluit ze samen met een journalist licht te werpen op de obstakels en sociale isolatie waar veel dove mensen tegen opboksen, aan de hand van getuigenissen en gesprekken met professionals.

De film La vérité werd geregisseerd door Julien Bourges en stond al lang op het verlanglijstje van Doof Vlaanderen. Dankzij de Nederlandse ondertitels die sinds kort aan de film werden toegevoegd wordt dit pareltje nu ook toegankelijk voor mensen die de Franse gebarentaal niet machtig zijn (zoals onder meer horende mensen, maar ook Vlaamse dove mensen).

Gratis inkom, reservatie verplicht

Vertoning

3 mei 2021 - 18:30 Live stream online Live stream online Bereken route

Andere films

DisABILITY Filmfestival 2022: #Grenzeloos anders #unboundedly together

Onze werking

Kom alles te weten over onze manier van werken

Het disABILITY filmfestival wil de bestaande beeldvorming over personen met een handicap ter discussie stellen. Mensen met een handicap zijn niet altijd en overal afhankelijk. Hun leven kan niet herleid worden tot kommer en kwel. Vanuit deze overtuiging wil het festival een platform zijn van en voor mensen met een beperking om samen met anderen te pleiten voor een meer genuanceerde beeldvorming. Met de films, docu’s, lezingen en workshops die we organiseren, willen we een eerste stap in die richting zetten.

We helpen je graag verder

Heeft u een vraag voor ons?

Oeps!

Dit formulier lijkt ongeldig te zijn.

Succes!

We hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics