Meer informatie over live-streaming, locaties en tickets zal beschikbaar zijn vanaf 15 maart.

Twee mannen van de stam van Dominica poseren voor de camera.
Roger De Vloo, Piet Verstegen - 1953

Katutu, de blinde van het eiland - met audiodescriptie!

Regisseur: Roger De Vloo, Piet Verstegen Jaar: 1953 Speelduur: 80' Gesproken taal: Nederlands Subtitles: Geen! Partners: KADOC

Dominica is een jong meisje dat naar school gaat op de missie. Haar dierbaarste vriend is Katutu, een oude blinde man die buiten de maatschappij leeft en het leven somber inziet, maar troost vindt in het bezoek van Dominica. Ze is ervan overtuigd dat Katutu weer gelukkig zal worden als hij zich laat bekeren, maar die wil daar niks van weten: hij heeft al te veel meegemaakt om nog te geloven in het goede. Wanneer Dominica aangevallen wordt door een krokodil en niet meer gered kan worden heeft ze een opmerkelijke laatste wens: dat Katutu zich bekeert tot het christendom.

Met deze vertoning koppelen we voor het eerst een historisch luik aan het filmfestival.

Gratis inkom, reservatie verplicht

Vertoning

8 mei 2021 - 16:00 Promotiezaal KU Leuven Naamsestraat 22, B-3000 Leuven Bereken route

Andere films

DisABILITY Filmfestival 2021: Yes we cam! Wij filmen ook!

Onze werking

Kom alles te weten over onze manier van werkenHet disABILITY filmfestival wil de bestaande beeldvorming over personen met een handicap ter discussie stellen. Mensen met een handicap zijn niet altijd en overal afhankelijk. Hun leven kan niet herleid worden tot kommer en kwel. Vanuit deze overtuiging wil het festival een platform zijn van en voor mensen met een beperking om samen met anderen te pleiten voor een meer genuanceerde beeldvorming. Met de films, docu’s, lezingen en workshops die we organiseren, willen we een eerste stap in die richting zetten.

We helpen je graag verder

Heeft u een vraag voor ons?

Oeps!

Dit formulier lijkt ongeldig te zijn.

Succes!

We hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics