Het nieuwe programma voor de 11de editie van het DisABILITY Filmfestival wordt 15 januari 2021 online gezet. Tickets zullen beschikbaar zijn vanaf 15 maart 2021!

Close up van een vliegende iep met wijd uitgesperde vleugels tegen een witblauwe hemel
Archief
Speel video
Rita Horst - 2010

Iep! - Dinsdag 12 maart (13u30)

Regisseur: Rita Horst Jaar: 2010 Speelduur: 82 minutes Gesproken taal: Nederlands Subtitles: Nederlands Partners: Lagere School Blauwput De Mozaïek

Iep! is een film van Rita Horst naar het gelijknamige kinderverhaal van Joke van Leeuwen. Op één van zijn vogelspeurtochten ontdekt Warre een klein wezentje met vleugels. Hij is onmiddellijk verkocht. Samen met zijn vrouw Tine ontfermt hij zich over het kleine vogelmeisje. Wanneer het meisje plots met een overtrekkende troep vogels wegvliegt, start een zoektocht vol spanning, verrassende ontmoetingen en een aandoenlijk einde.

Gratis inkom, reservatie verplicht

Vertoning

12 mrt. 2019 - 13:30 Reserveer plaats

Waarom nu net deze film?

Kleine mensen bestaan er in alle gestaltes. Toch zijn we vaak geneigd om ze te reduceren tot de boeven uit de kinderreeks Merlina, de dwergen van Doornroosje of de stand-up comediant die zijn eigen leven omtovert tot één langgerekte mop. Mensen die klein zijn van gestalte zijn echter zoveel meer. Het verhaal Iep! toont ons de stoutste dromen van een klein meisje en hoe ze die probeert te realiseren. Op de vleugels van het vogelmeisje vliegen we alle clichés voorbij, een kleurrijke horizon tegemoet.

Andere films

DisABILITY Filmfestival 2020: Ways of belonging

Onze werking

Kom alles te weten over onze manier van werkenHet disABILITY filmfestival wil de bestaande beeldvorming over personen met een handicap ter discussie stellen. Mensen met een handicap zijn niet altijd en overal afhankelijk. Hun leven kan niet herleid worden tot kommer en kwel. Vanuit deze overtuiging wil het festival een platform zijn van en voor mensen met een beperking om samen met anderen te pleiten voor een meer genuanceerde beeldvorming. Met de films, docu’s, lezingen en workshops die we organiseren, willen we een eerste stap in die richting zetten.

We helpen je graag verder

Heeft u een vraag voor ons?

Oeps!

Dit formulier lijkt ongeldig te zijn.

Succes!

We hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics