Het nieuwe programma voor de 11de editie van het DisABILITY Filmfestival wordt 15 januari 2021 online gezet. Tickets zullen beschikbaar zijn vanaf 15 maart 2021!

Een man in jeans steekt voor een muur waar met zwarte verf de tekst "I, Daniel Blake" werd opgeschilderd krijgshaftig zijn linkervuist in de lucht.
Archief
Speel video
Ken Loach - 2016

I, Daniel Blake - Dinsdag 12 maart (19u)

Regisseur: Ken Loach Jaar: 2016 Speelduur: 100 minutes Gesproken taal: Engels Subtitles: Nederlands Partners: Compagnie Tartaren

In deze film van de wereldberoemde regisseur Ken Loach probeert een Engelse meubelmaker zijn leven terug op de rails te krijgen nadat hij op 59-jarige leeftijd een hartinfarct kreeg. Al snel blijkt dit niet zo voor de hand liggend te zijn. Hij wordt geconfronteerd met een niets ontziende bureaucratische mallemolen. Hoewel de strijd die Daniel Blake tegen de rauwe kantjes van het Westerse welvaartssysteem voert abrupt eindigt, blijft zijn stem lang nazinderen.

Gratis inkom, reservatie verplicht

Vertoning

12 mrt. 2019 - 19:00 Reserveer plaats

Waarom nu net deze film?

Volgens een rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie en de Wereldbank dat in 2011 werd gepubliceerd, hebben mensen met een handicap meer kans om in armoede terecht te komen dan mensen zonder een beperking. De link tussen handicap en armoede wordt echter vaak vergeten of zelfs doelbewust weggemoffeld. Door de film I, Daniel Blake van de Britse regisseur Ken Loach op het filmfestival te programmeren willen we politici, beleidsverantwoordelijken en anderen aandacht vragen voor de vaak vergeten band tussen handicap en armoede.

Andere films

DisABILITY Filmfestival 2020: Ways of belonging

Onze werking

Kom alles te weten over onze manier van werkenHet disABILITY filmfestival wil de bestaande beeldvorming over personen met een handicap ter discussie stellen. Mensen met een handicap zijn niet altijd en overal afhankelijk. Hun leven kan niet herleid worden tot kommer en kwel. Vanuit deze overtuiging wil het festival een platform zijn van en voor mensen met een beperking om samen met anderen te pleiten voor een meer genuanceerde beeldvorming. Met de films, docu’s, lezingen en workshops die we organiseren, willen we een eerste stap in die richting zetten.

We helpen je graag verder

Heeft u een vraag voor ons?

Oeps!

Dit formulier lijkt ongeldig te zijn.

Succes!

We hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics