De 12de editie van het Leuvense DisABILITY filmfestival zal plaatsvinden van 9 tot en met 14 mei 2022

Lara staat voor de spiegel. Ze doet zichzelf een gouden kettinkje aan. Ze draagt een donkerblauwe jurk en heeft haar haar opgestoken.
Archief
Speel video
Lukas Dhondt - 2018

Girl

Regisseur: Lukas Dhondt Jaar: 2018 Speelduur: 100 Gesproken taal: Nederlands Subtitles: Nederlands Partners: Holibifilmfestival

De 15-jarige Lara wil enorm graag ballerina worden. Haar vader staat haar in alles wat ze doet met raad en daad bij. Maar er is één probleem: Lara is geboren als een jongen en haar lichaam stribbelt tegen.

In deze prachtige film over de dromen en angsten van een trans-meisje neemt de regisseur Lukas Dhondt ons mee naar een wereld waarin op velerlei manieren van de norm wordt afgeweken – en wat daar dan de gevolgen van zijn voor de persoon in kwestie.

Werd de film in Europa bejubeld, dan lokte die totaal andere commentaren uit aan de overkant van de Atlantische oceaan. De Amerikaanse kritieken waren inderdaad vaak vernietigend en stelden dat de manier waarop transgenders in beeld werden gebracht in deze film enorm problematisch was.

Wil je voor jezelf zien tot wat Lara in staat is en of de Amerikaanse kritiek al dan niet terecht is, kom dan zeker naar deze middagvoorstelling.

Deze film is voorzien van Audiodescriptie! We vragen iedereen die hiervan gebruik wenst te maken om de app Earcatch op voorhand te downloaden op zijn of haar smartphone en via de app op voorhand de AD bij de film Girl te downloaden. Voorzie zeker ook oortjes en dan kan er niets meer mis gaan.

Gratis inkom, reservatie verplicht

Vertoning

11 mrt. 2020 - 14:00 Provinciehuis Vlaams-Brabant Provincieplein 1, 3010 Leuven Bereken route Reserveer plaats

Andere films

DisABILITY Filmfestival 2021: Yes we cam! Wij filmen ook!

Onze werking

Kom alles te weten over onze manier van werkenHet disABILITY filmfestival wil de bestaande beeldvorming over personen met een handicap ter discussie stellen. Mensen met een handicap zijn niet altijd en overal afhankelijk. Hun leven kan niet herleid worden tot kommer en kwel. Vanuit deze overtuiging wil het festival een platform zijn van en voor mensen met een beperking om samen met anderen te pleiten voor een meer genuanceerde beeldvorming. Met de films, docu’s, lezingen en workshops die we organiseren, willen we een eerste stap in die richting zetten.

We helpen je graag verder

Heeft u een vraag voor ons?

Oeps!

Dit formulier lijkt ongeldig te zijn.

Succes!

We hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics