**NEWS** De inschrijvingen voor de kortfilmcompetitie zijn geopend! **NEWS**

Een man in onderbroek wordt onderzocht door een dokter, die op een ladder staat. Op de achtergrond staan zijn ouders en een groep verpleegsters. Iedereen kijkt bezorgd.
Archief
Speel video
Peter Ghesquière - 2016

Downside up & Baghdad Messi

Regisseur: Peter Ghesquière Jaar: 2016 Speelduur: 15' & 15' Gesproken taal: Nederlands & Arabisch Subtitles: Nederlands Partners: VZW Heymen

Downside up

'Normaal' zijn, bestaat dat? En wie beslist of je dat wel of niet bent? In een wereld bevolkt door mensen met het syndroom van Down wordt plots een kind geboren dat 'anders' is - hij heeft een chromosoom te weinig. De film leidt ons aan de hand van een verteller zonder woorden een half mensenleven door, en toont op een ontwapenend eerlijke manier de obstakels die 'anders-zijn' met zich meebrengt.

Dit hartverwarmende sprookje, waarin ook zwarte humor niet geschuwd wordt, speelt met de grenzen van het begrip normaliteit en zet de wereld letterlijk op zijn kop.

Baghdad Messi

Deze aangrijpende kortfilm vertelt het verhaal van de kleine Hamoudi, een jongen met één been die net als zijn vrienden gek is op voetbal - en een grote fan van Lionel Messi. Op de vooravond van de Champions League finale tussen Barcelona en Manchester begeeft hun televisietoestel het, en Hamoudi trekt met zijn vader van hun rustige dorp naar de stad om het te laten herstellen, een onderneming die niet zonder risico's is.

Met veel gevoel neemt Sahim Omar Kalifa ons mee in de wereld van de kleine Hamoudi, en toont hij zonder oordelen de impact die oorlog heeft op de levens van alle betrokkenen. Net als zijn vorige kortfilm 'Land of the Heroes' viel ook 'Bagdad Messi' al talloze keren internationaal in de prijzen, en werd hij geselecteerd voor meer dan 200 internationale filmfestivals.

Gratis inkom, reservatie verplicht

Vertoning

6 mei 2021 - 14:00 Live stream online Live stream online Bereken route

Andere films

DisABILITY Filmfestival 2023: #Beyond staring #Het staren voorbij

Onze werking

Kom alles te weten over onze manier van werken

Het disABILITY filmfestival wil de bestaande beeldvorming over personen met een handicap ter discussie stellen. Mensen met een handicap zijn niet altijd en overal afhankelijk. Hun leven kan niet herleid worden tot kommer en kwel. Vanuit deze overtuiging wil het festival een platform zijn van en voor mensen met een beperking om samen met anderen te pleiten voor een meer genuanceerde beeldvorming. Met de films, docu’s, lezingen en workshops die we organiseren, willen we een eerste stap in die richting zetten.

We helpen je graag verder

Heeft u een vraag voor ons?

Oeps!

Dit formulier lijkt ongeldig te zijn.

Succes!

We hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics