Het nieuwe programma voor de 11de editie van het DisABILITY Filmfestival wordt 15 januari 2021 online gezet. Tickets zullen beschikbaar zijn vanaf 15 maart 2021!

Archief
Speel video
Roses are blue for één - 2018

Down the road Reeks 1 - Woensdag 13 maart (14u)

Regisseur: Roses are blue for één Jaar: 2018 Speelduur: 45 minutes Gesproken taal: Nederlands Subtitles: Nederlands Partners: Pasform

Samen met een groep van zes jongvolwassenen met het syndroom van Down maakte presentator Dieter Coppens vorig jaar een roadtrip door zeven Europese landen. Benieuwd naar hun verhalen en avonturen? Kom dan zeker kijken naar de laatste aflevering van het eerste seizoen van deze één-reeks en misschien ontmoet je zelfs één van de acteurs.

Gratis inkom, reservatie verplicht

Vertoning

13 mrt. 2019 - 14:00 Reserveer plaats

Waarom nu net deze film?

Parallel aan de soms erg hevige discussies rond de NIPT-tests toont regisseur Dieter Coppens ons een realistisch beeld van personen die leven met Down. In de verschillende afleveringen wordt een genuanceerd beeld geschetst van hoe het is om te leven met Down; een beeld dat het midden houdt tussen al te veel romantiek enerzijds en doemdenken anderzijds. Er wordt gelachen en geweend, geschreeuwd en in stilte nagedacht, omhelsd en afstand genomen, net zoals iedereen dat doet. Het is dit beeld dat we met het vertonen van deze compilatie de wereld willen insturen.

Andere films

DisABILITY Filmfestival 2020: Ways of belonging

Onze werking

Kom alles te weten over onze manier van werkenHet disABILITY filmfestival wil de bestaande beeldvorming over personen met een handicap ter discussie stellen. Mensen met een handicap zijn niet altijd en overal afhankelijk. Hun leven kan niet herleid worden tot kommer en kwel. Vanuit deze overtuiging wil het festival een platform zijn van en voor mensen met een beperking om samen met anderen te pleiten voor een meer genuanceerde beeldvorming. Met de films, docu’s, lezingen en workshops die we organiseren, willen we een eerste stap in die richting zetten.

We helpen je graag verder

Heeft u een vraag voor ons?

Oeps!

Dit formulier lijkt ongeldig te zijn.

Succes!

We hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics