**NEWS** De inschrijvingen voor de kortfilmcompetitie zijn geopend! **NEWS**

Zwart-witafbeelding. Een verlamde jongeman in ontbloot bovenlijf wordt door een vriend gedragen. Ze lachen.
Archief
Speel video
James Lebrecht, Nicole Newnham - 2020

Crip Camp: A Disability Revolution

Regisseur: James Lebrecht, Nicole Newnham Jaar: 2020 Speelduur: 106' Gesproken taal: Engels Subtitles: Nederlands Partners: GRIP

In de jaren '70 zag de toekomst van tieners met een beperking er allesbehalve rooskleurig uit - maar dat was buiten de organisatoren van Camp Jened gerekend. Op dit legendarische, losbandige zomerkamp worden grenzen niet gewoon verlegd maar weggevaagd, en wordt een beweging opgestart die hun levens en die van mensen met een beperking over de hele wereld zal veranderen.

Crip Camp won de publieksprijs op het Sundance Film Festival, en werd geprezen om de inspirerende manier waarop de film via dit bijzonder verhaal de kracht van samenhorigheid en hoop belicht.

Gratis inkom, reservatie verplicht

Vertoning

4 mei 2021 - 19:00 Live stream online Live stream online Bereken route

Andere films

DisABILITY Filmfestival 2023: #Beyond staring #Het staren voorbij

Onze werking

Kom alles te weten over onze manier van werken

Het disABILITY filmfestival wil de bestaande beeldvorming over personen met een handicap ter discussie stellen. Mensen met een handicap zijn niet altijd en overal afhankelijk. Hun leven kan niet herleid worden tot kommer en kwel. Vanuit deze overtuiging wil het festival een platform zijn van en voor mensen met een beperking om samen met anderen te pleiten voor een meer genuanceerde beeldvorming. Met de films, docu’s, lezingen en workshops die we organiseren, willen we een eerste stap in die richting zetten.

We helpen je graag verder

Heeft u een vraag voor ons?

Oeps!

Dit formulier lijkt ongeldig te zijn.

Succes!

We hebben je bericht goed ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics