**NEWS** Tickets available from 7th March 2022 **NEWS**

Spermalie B
Archive

Exhibition: The world within hand reach

Tentoonstelling

De wereld binnen handbereik

Een brailleschrijfplankje, opgezette dieren en een wereldbol in reliëf zijn maar enkele voorbeelden van educatieve hulpmiddelen uit het onderwijs voor blinde en slechtziende kinderen. Sinds de uitbouw van dat onderwijs in de vroege negentiende eeuw wordt gezocht naar manieren om ‘de wereld binnen handbereik’ van deze kinderen te brengen.

Tussen mei en augustus 2021 kan u zowel in Brugge als in Leuven kennismaken met die hulpmiddelen. Ervaringsdeskundigen en curatoren Piet Devos (www.pietdevos.be) en Tonia In den Kleef (www.kunstzonderzien.be) maakten een keuze uit de meer dan driehonderd hulpmiddelen van het Brugse Spermalie-instituut, vandaag vzw De Kade.

De voorwerpen worden gecombineerd met audiogetuigenissen waarin verschillende oud-leerlingen en -docenten vertellen welke betekenis een bepaald hulpmiddel voor hen heeft, hoe het hun wereld openbrak of hoe het richting gaf aan hun leven. Kortom, De wereld binnen handbereik is het verhaal van de mensen achter de objecten en toont hoe onderwijs bijdroeg aan hun emancipatie.

Praktisch

Brugge - 21 mei tot en met 29 augustus 2021

Arentshuis

Meer info: https://www.museabrugge.be/kalender/tentoonstellingen/de-wereld-binnen-handbereik

Leuven - 3 mei tot en met 29 augustus 2021

KADOC-KU Leuven

Meer info: https://kadoc.kuleuven.be/3_onderzoek/33_onzeonderzoeksoutput/tentoonstellingen/2021/tt_2021_03_Wereld_handbereik

De dubbeltentoonstelling is een initiatief van Erfgoedcel Brugge en vzw De Kade en wordt gerealiseerd met de medewerking van verschillende partners.

Free entrance, reservation required

Screening

Other movies

DisABILITY Filmfestival 2022: #Grenzeloos anders #unboudedly together

Our organisation

How do we work?

The DisABILITY Film Festival wants to challenge the existing image of people with disabilities. Disabled people are not always dependent. Their lives are not all doom and gloom. Starting from this belief, the festival wants to offer a platform to people with disabilities, to work together towards a more nuanced imaging. With the movie screenings, documentaries and workshops we organise, we mean to take a first step in the right direction.

We'd love to help

Do you have a question for us?

Oops!

This form appears to be invalid.

Success!

We have received your message and will contact you as soon as possible.

Communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics